Sport

2015.06.28. 19:24

Díjugratás: Finta Géza duplázott

Nagykanizsa - Szépszámú mezőny állt rajthoz lovaival, hogy a megyei díjugrató-bajnokság első fordulóját teljesítse a dél-zalai város Csónakázó-tavánál.

Kühne László

Ahogy arra már előzetesen számítani lehetett, a mezőny nem csupán Zalából érkezett, hiszen a fél Dunántúlt képviselték a díjugratók, sőt, már Horvátországból is jöhettek az indulók. A számos kategóriában bizonyító lovasoknak a nyáron persze nem csupán ez az egyetlen állomás lesz a pontvadászat során, hiszen a zalalövői és a rádiházai helyszínen is bonyolítanak még fordulót, hogy aztán a megyei döntő keretében visszatérjenek Nagykanizsára.

Nem véletlenül hangsúlyozhatjuk a dél-zalai várost, hiszen a vasárnap szerzett helyezések egyben fontosak a versenyzők számára a régiós bajnokság számára is, annak a döntőjét (szintén az ősz folyamán) majd Székesfehérváron rendezik.

Zala megyei díjugrató-bajnokság, 1. forduló. B0 nyitott: 1. Lágler Viktória (Argó n.l.; Hévíz LK), 2. Gácsi Zoé (Sorbó n.l.; Mistral LK), 3. Balogh Dániel (Libertina n.l; Várkapitány LE).

B1 kezdő lovas: 1. Szakonyi Anna (Aramis n.l.; Pro Equus LK), 2. Szakonyi Anna (Twist n.l.; Pro Equus LK), 3. Gácsi Zoé (Sorbó n.l.; Mistral LK).

B1/C nyitott: 1. Borzai Melitta (Dolli n.l.; Gyenesdiási LSE), 2. Mihály Péter (Madrigál n.l.; Mistral LK), 3. Gódi Anna (Agropoint n.l.; Kalafarm SE).

B2 ifjúsági: 1. Dömötör Doren (Chiquita-Now n.l.; Pro Equus LK), 2. Borzai Melitta (Dolli n.l.; Gyenesdiási LSE), 3. Szapper Soma (Tihany n.l.; Pécsi LK).

B2 nyitott: Finta Géza (Elzinó n.l.; Kinizsi SK Gyenesdiás), 2. Mihály Péter (Madrigál n.l.; Mistral LK), 3. Darko Juras (horvát, Cassia n.l.; KK Sveti Kriz).

B3 nyitott: 1. Andrics János (Passat n.l.; Rádiházai LK), 2. Finta Géza (Csabi n.l.; Kinizsi SK Gyenesdiás), 3. Vitéz Viktória (Bizsu n.l.; Gyenesdiás).

A nap zárásaként rendezték meg a derbi számot, amit Finta Géza nyert meg (Gyenesdiás, Csabi n.l.), másodikként zárt Andrics János (Rádiházi Lk., Passat n.l.), harmadik lett Balogh Dániel (Várkapitány LE, Libertina n.l.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!