Sport

2016.05.19. 16:45

Dobogós kérdések - Hévízen mindenképp ünnepelnek

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában két forduló van hátra, s még nem dőlt el az arany- és a bronzérem sorsa sem. Elvileg a mostani hét végén viszont pont kerülhet ezen kérdések végére is.

A listavezető Hévíz Nagykanizsán döntetlent játszott (0-0) a legutóbbi körben, a Csesztreg pedig nyert, így ismét két pontra csökkent a két csapat közti különbség. A csesztregiek második helye viszont már biztos, mert Fentős Pál gárdája 7 pont különbséggel vezet a Lenti TE előtt, vagyis utolérhetetlenek. Hévízen abban bíztak, hogy kettős ünnepre készülhetnek a mostani hét végén. Amennyiben nyert volna Nagykanizsán Lendvai Miklós együttese, akkor a most szombati, Semjénháza elleni remélt sikerrel matematikailag is bajnoknak lett volna tekinthető a Hévíz. Mindez még összejöhet, de csak akkor, ha nyernek, a Csesztreg pedig hazai pályán a Pókaszepetk ellen nem győz, ellenkező esetben az utolsó körre marad a döntés.

A Csesztreg (zöldben Nemsics Balázs) ezüstérme már biztos, a Lenti TE (elöl Horváth Dániel) viszont a bronzért harcol, s ha az LTE e hét végén nyer, akkor meg is szerzi az érmet. Fotó: Katona Tibor

Ünnep viszont mindenképpen lesz Hévízen, mert 1991-ben, 25 esztendővel ezelőtt megyei bajnok lett a Hévíz SK Bácsics Lajos vezetőedző irányításával. A gárda sikereiben szerepet játszott Lázár László menedzser, no meg az a fontos tény, hogy a hajdani nagyszerű NB I-es futballistát, Kanász Józsefet meggyőzték, és erősítette a csapatukat. Ők voltak a főszereplők, de még nagyon sokan tettek a városvezetéssel együtt azért, hogy a Z. Dózsa és a Kiskanizsa előtt az akkori gárda nagy csatában a legjobbnak bizonyuljon. A hajdani hévízi sztárok szombaton 15 órától az Alsópáhok-Sármellék öregfiúk vegyes csapata ellen lép pályára.

A megyei I. osztályban a harmadik hely sorsát illetően fontos lesz a hét végi Lenti TE-Csács-NSE meccs végeredménye. Ha Sebők Józsefék otthon tarják a három pontot, akkor beigazolódhat Kovács Imrének, a vendégegyüttes edzőjének jóslata, hogy az LTE a legesélyesebb a dobogó harmadik helyének megszerzésére. Ám, hogy ez ne sikerüljön, biztos, hogy mindent megtesz majd a Nemesapáti gárdája. A bronzesélyesek közül a Nagykanizsa Teskándon játszik, a Gellénháza a Letenyét, a Zalalövő pedig a Szepetneket látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!