Sport

2015.11.25. 18:53

Dobos Sándor elégedett az Andráshida NB III-as őszével

Zalaegerszeg - Lezárta az őszt a labdarúgó NB III mezőnye is. A Nyugati-csoportban az újoncként visszatért Tarr Andráshida ugyan vasárnap vereséggel búcsúzott a hazai pályától, de Dobos Sándor vezetőedző szerint csapata összességében jobban teljesített, mint amit előzetesen vártak.

Kerkai Attila

Vasárnap a zalaiak szerették volna győzelemmel zárni az őszt, de a hiányzókat nem sikerült pótolni, így a Videoton II. 2-0-ra győzni tudott. Dobos Sándor együttese azonban ezzel együtt a 8. helyen zárta az őszt 24 ponttal, ami elégedettségre ad okot.

– Összességében ismét jó szezonon vagyunk túl – vélekedett Dobos Sándor a zárás után. – Két vereséggel zártuk az őszt, de a játék képe alapján Győrben, és most, a Videoton II. ellen is lehetett volna akár döntetlen a vége. A III. Kerület elleni idegenbeli mérkőzésünkig nagyon jó szériában voltunk, de azon a találkozón két alapemberünk, Kovács György és Szegleti Gergely sem játszhatott. Ott kikaptunk, és az volt a fordulópont is, bár utána még megvertük a Sárvárt, de jött a két vesztes találkozó. De távol álljon tőlem a panasz, hiszen elégedett vagyok az őszi teljesítménnyel.

Major Máté (kékben) harcol csepeli ellenfelével a szeptember bajnokin, amit az Andráshida idehaza 6-0-ra nyert meg (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az Andráshida visszatérése az NB III-ba a zalai futball szempontjából is „stratégiai” kérdés volt, hiszen szükség van a megyében harmadik ligás csapatra – sőt szükség lenne talán többre is.

– A nyáron, a mezőnyt látva nem gondoltam volna, hogy ennyi pontot szerzünk az ősszel – folytatta a szakvezető. – Sőt, azt kell mondjam, ebben még a szerencse sincs benne, hiszen nem emlékszem arra, hogy bármelyik mérkőzésünk után úgy kellett volna értékelnem, hogy Fortuna is segített a pontszerzésben vagy éppen egy-egy győzelemben. Ezért érzem nagyon jónak az őszi szereplést, mert még maradt bennünk némi tartalék is.

A folytatás egyelőre az edzésekre szorítkozik, hiszen Dobos Sándortól megtudtuk: heti két alkalommal találkoznak az ünnepekig, aztán kapnak majd csak teljes pihenőt a kerettagok.

– Január elején munkába kell állnunk, hiszen a kiírás szerint február 14-én lesz az első tavaszi forduló – tért rá a terveikre szakvezető. – Remélem, hogy teljes kerettel tudunk kezdeni. Úgy néz ki, Kovács György a felkészülés kezdetére felépül, illetve Pajor Imre és Pesti Attila is rendbe jött az ősz végére. Kovács László gyakorlatilag kihagyta az őszt, de most már edz. A december választ kell adjon arra, hogy kikre számíthatunk. Vannak kölcsönjátékosaink a ZTE FC-től – Szegleti, Tóth B., Pajor – akik most, hogy vége az ősznek, már ismét a kék-fehérekkel edzenek. Remélem, hogy marad ez a keret tavaszra, és talán tudunk még erősíteni is, hozzátéve, hogy valamennyi játékos hozzáállásával maximálisan elégedett voltam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!