Sport

2016.01.31. 16:28

Drukkerek, focisták fogtak össze a szívátültetett Salamon Dávidkáért

Nagykanizsa – Olyan fogadtatásban részesült a szívátültetett Salamon Dávidka az érte szervezett jótékonysági focikupán szombaton, mint egy világklasszis labdarúgó.

Rajki Zsófia

Több százan várták a rendezvénynek otthont adó Zsigmondy-csarnokban a kanizsai kisfiút és siket édesanyját. Nem is akárhogyan. A kitörő ováció mellé, rengeteg ajándék, felajánlás, közel kétszázezer forint értékben élelmiszer és anyagi segítség dukált.

Az idei, immár harmadik jótékonysági focikupán ismét megmutatták a résztvevők, s a szervezők: az Újpest és a Fradi szurkolótábora, a helyi-, környékbeli, és a megyén túli amatőr labdarúgó csapatok, sportegyesületek, valamint az önzetlen, jótét adakozók, hogyan kell egy nehéz sorsú kisgyereknek örömet szerezni.

– Dávidka hatalmas harcos. Példát mutat mindannyiunknak. Így számunkra boldogság, ha egy picit tudunk könnyíteni a mindennapjaikon. Annyian mozdultak meg a jó ügy érdekében, hogy mi is csak ámultunk – így a focikupa fő „motorjai”, Stimecz Fridolin és Budai Barnabás.

Nem hiába pattogott reggeltől, estig a labda. A pályára lépett tizenöt csapat az öröm-focin túl nevezési díjával hozzájárult ahhoz, hogy Dávidkáék ételben-italban, háztartásban használatos dologban jó ideig ne szenvedjenek hiányt. Több bevásárlókocsi telt meg minden jóval.

A meglepetések sora ezzel még nem ért véget. Dávidkát ugyanis „leszerződtette” a Fradi. Viccet félretéve, egy meccs erejéig, az FTC Futsal – Fisher Klima együttese direkt a kisfiú miatt látogatott Kanizsára.

– Emberként és sportolóként segítünk, ahol szükség van ránk. Dávidkáról a közelmúltban hallottunk, egy zalaegerszegi meccsünk alkalmával, így nem volt kérdés: jövünk Kanizsára, hogy megismerhessük, egyúttal felkérjük tiszteletbeli csapatkapitánynak – nevettek a csapat tagjai, miközben zöldbe öltöztették a kiskamaszt.

Dávid pedig, mint egy sztár, pályára kísérte a Fradit, akik a kanizsai bajnokság legjobb játékosaiból verbuválódott csapattal játszottak egy baráti mérkőzést. A helyi erők vezetése is beerősített: Kiss-Szabó Rami, a szepetneki tumoros kislány személyében új főnökre tettek szert. Végül a kanizsaiak „lesöpörték” a pályáról a vendégeket, hiába csavart be Dávidka az első percben egy gólt a hálójukba.

– Csúcs ez nap! – lelkendezett a pályáról lerohanó, kiváló egészségnek örvendő Dávidka, akit azonnal szét is szedtek a rajongók.

A döntőt egyébként, a Kanizsai Dorottya Kórház és a Délnyugati Srácok 2. összecsapását végül a „srácok” nyerték, igaz csak büntetőrúgásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!