Sport

2016.06.03. 15:10

Dupla arany a hévízieknek

Hévíz - Gödöllőn rendezték meg az íjász diákolimpia országos döntőjét. A végső megmérettetésen közel 170 íjász vett részt, a Hévíz sportolói közül pedig ketten is aranyérmesek lettek.

Kerkai Attila

A kiírás szerint egy régiós forduló és az országos döntőn lőtt eredmény összesítése adta a végső sorrendet. A Hévíz SK versenyzői az országos bajnokságot megelőző kalocsai fordulóban kiemelkedően szerepeltek, hiszen Szüts Mátyás, Dancsák Dénes és Bencsik Márk is dobogós helyen végzett. A döntőt is esélyesként várhatták, ám ezen Bencsik Márk elfoglaltság miatt nem tudott indulni.

Balról Dancsák Dénes, mellette Szüts Mátyás edzőjükkel, Bencsik Péterrel, a Gödöllőn rendezett diákolimpiai döntő után Fotó: Hévíz SK

Gödöllőn aztán a serdülőknél Dancsák Dénes már az első sorozatban a 360 pontból 340-et lőtt, a második szettben még javított is, így aranyérmet szerzett. Az ifjúságiaknál Szüts Mátyás a régiós versenyeredményével négy pont előnnyel indult, s nagyon szoros döntőt vívott, végül 6 körrel többet lőtt ellenfelénél, így két ponttal verte meg.

- Mindkét versenyző úgy mentálisan, mint fizikálisan felkészült a döntőre - értékelt edzőjük, Bencsik Péter. - A dupla diákolimpiai országos bajnoki cím ismét egy olyan elért eredmény, amelyre méltán büszkék lehetünk. A továbbiakban az edzőtáborra készülünk, illetve a Közép-Európa Kupa fordulóira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!