Sport

2016.10.12. 16:55

Dupla karatearany Bulgáriából - Kovács Dominika Hanna formagyakorlatban és küzdelemben is világbajnok lett

Zalaegerszeg - Hazaérkeztek Bulgáriából, ráadásul nem is üres kézzel a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjai, akik a Shotokan Karate do of United Nations világszervezet világbajnokságán jártak.

Kerkai Attila

A bulgáriai Burgaszban rendezték meg az eseményt, melyen 30 ország több mint ezer indulója vett részt. Zalaegerszegről négy versenyző indult, a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesületből.

A Burgaszban járt ZSKE-küldöttség. Hátul Molnár Tamás edző, előtte balról Dömötörné Cziráki Andrea, Dömötör Dávid, Kiss Virág és a kétszeres aranyérmes Kovács Dominika Hanna Fotó: ZSKE

A háromnapos viadal nyitányán Kiss Virág (8-9 éves korosztály) hozta az elvárásokat és formagyakorlatban a második helyen végzett. Második nap Kovács Dominika Hanna (10-11 évesek) kezdte a versenyt formagyakorlatban, méghozzá kitűnő formában, és magabiztos gyakorlatokkal nem hagyott kétséget a bírókban, hogy ő a világbajnok. A versenyen Dömötör Dávid (12-13 évesek) formagyakorlatban a 35 fős mezőnyben a középdöntőig jutott. Kumitében viszont kitűnően szerepelt a döntőig jutott és a dobogó 3.helyén végzett. A 40 év felettiek közt Dömötörné Cziráki Andrea formagyakorlatban a 2. helyen végzett, egy ázsiai versenyzőt is maga mögé utasítva. A nap zárásaként Kovács Dominika Hanna kumitében, vagyis küzdelemben lépett tatamira. Dominika kitűnő felkészülés után utazott ki a vb-re, ami meglátszott teljesítményén is.Valamennyi ellenfelét magabiztos technikákkal és kitűnő taktikával győzte le, s újabb aranyérmet szerzett.

A ZSKE versenyzőit Molnár Tamás, Nemes Róbert és Zóka Gábor készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!