Sport

2016.04.18. 15:15

Eb-válogatottsággal gazdagabban

Nagykanizsa - Tavaszköszöntő Kupa néven Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók Eb-válogató és országos rangsoroló versenysorozatának harmadik fordulóját, amelyen minden női versenyszámot a kanizsai lányok nyertek.

Kühne László

Ranglista-elsőként a Balogh Eszter, Morvai Noémi, Kunics Réka, Tukszár Zsófia és Vlasics Dalma (a csapat egy része a dobogó tetején) összetételű egység októberben címvédőként utazhat a Kisteleken megrendezendő Európa-bajnokságon.

A dobogó tetején a kanizsaiak, balról Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Kunics Réka, Vlasics Dalma

A nőknél a zemplénesek Kunics Réka vezérletével megnyerték a csapatot, első lett a Kunics-Morvai duó és az egyéni győzelem is Kunics Rékáé lett. A férfi párosoknál a Lukács Márton-Takács Endre második, míg a Lukács Benedek-Huszár Huszár Emil duó harmadik lett.

A kanizsai lábtollas diákok jól szerepeltek Nagykátán a V-VI. korcsoportú országos diákolimpián a Fekete Zoltánné Emlékversenyen, amiről összesen három aranyérmet hoztak haza.

Országos bajnok lett a Batthyány leány csapata (Bársony Letícia, Kunics Réka, Tukszár Zsófia) és Kunics Réka egyéniben, valamint a Cserháti fiú hármasa (Bencsik Martin, Fülöp Krisztián, Horváth Gergő).

Az aranyak mellett Horváth Gergő (Cserháti) és Vlasics Dalma (Mező) 1-1 ezüst, a mezős lányok (Müller Petra, Szomi Alexandra, Vlasics Dalma) pedig 1 bronzéremmel gyarapították a kanizsai sikereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!