Sport

2016.10.27. 15:35

Egerszegen a válogatott - Kedden és szerdán a horvátok ellen játszik a csapat

Zalaegerszeg - Szombaton érkezik és szerda estig tartózkodik a megyeszékhelyen a magyar futsal válogatott. Bokor Péter, a nemzeti csapat sajtósa elmondta: nem véletlenül lett Zalaegerszeg a nemzeti csapat felkészülésének egyik helyszíne.

Jóna István

- A koncepciónk az, hogy vidéki, futsalhoz kötődő városokba vigyük a csapat felkészülését - fogalmazott Bokor Péter. - Zalaegerszegről kellemes tapasztalataink vannak így az első hivatalos összetartást itt tartjuk.

A spanyol Sito Rivera által irányított válogatottban 10-12 fő alapembernek számít, illetve minden összetartásra 2-3 olyan játékost is elhívnak, aki az elmúlt időszakban kimagaslóan teljesített. A végleges keret tavaszra alakulhat ki.

A magyar férfi futsalválogatott Egerszegen nem először találkozik majd Horvátország legjobbjaival. Szemben a magyar Rábl János a 2013. márciusi találkozón, melyet a mieink 2-1-re megnyertek Fotó: archív/Pezzetta

Bokor Péter elmondta azt is, hogy jelenleg a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokság selejtezőire készül a válogatott. A sorsolásnál a 2. csoportba kerültek a magyarok, ahol a házigazda szerepét Azerbajdzsán tölti be. A négycsapatos mini tornán, amelyet jövőre, valamikor április 3. és 15. között kell lebonyolítani, a házigazdák mellett Bosznia-Hercegovina és egy még ismeretlen rivális lesz a mieink ellenfele. A negyedik csapatra jövő februárjáig kell várni, a D előselejtező csoportból (Anglia, Bulgária, Albánia, Málta) a csoportgyőztes csatlakozik majd a mezőnyhöz. A 12 csapatos Európa-bajnokságra a selejtezőcsoportok győztesei automatikusan kvalifikálják magukat, a hét csoportmásodik pedig a legjobb csoport harmadikkal kiegészülve rájátszáson vesz részt oda-visszavágós alapon 2017. szeptemberében. A párharcok győztesei szintén kijutnak az Eb-re.

A zalai öt nap alatt edzések és videózások töltik ki a válogatott idejét. A csúcspontot a november 1-én és 2-án Horvátország elleni felkészülési mérkőzések jelentik majd. Az ellenfél kiválasztása sem véletlen, mivel a szomszédjaink harcos, agresszív futsalt játszanak, és a sportágban valamivel előrébb tartanak a magyaroknál - például minden nagyobb versenyre kvalifikálják magukat. Sito mester ellenük lemérheti majd a csapat jelenlegi állapotát és a fejlődés ütemét. Decemberben pedig a világ elitjéhez tartozó spanyol válogatottat látják vendégül a mieink, Nyíregyházán.

A zalaegerszegi futsal válogatott mérkőzéseket a Városi Sportcsarnokban rendezik 19 órától, és a találkozókat a szurkolók ingyenesen tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!