Sport

2016.04.22. 14:02

Egerszegi csoport is részt vett a Spartan Race-en

Zalaegerszeg-Visegrád - Idén harmadik alkalommal rendezik meg Magyarországon a világ legnépszerűbb akadályverseny sorozatát, a Spartan Race-t. A széria első állomását április elején Visegrádon tartották, melyre 25 országból közel 5500 nevező érkezett. Zalából több, mint százan vágtak neki a megmérettetésnek.

Németh Diána

A 8,5 km alatt 21 erőnléti és ügyességi feladattal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A 380 méteres szintemelkedésű pályán volt homokzsákcipelés, kötélmászás derékig érő vízből, ferde majomlétra, memória teszt, dárdahajítás, palánk alatt átbújás, homokzsák felhúzás kötélen. Tehát kemény küzdelemre számíthattak a „harcosok”. Ilyenkor az adrenalin igencsak dolgozik, vagyis nincs akadály. Ezt bizonyította a Herczeg Aliz, és Németh Gábor vezetésével alakult 30 fős egerszegi csapat is, akik teljesítették a pályát.

- Tavaly ősszel volt az első Pannon Hajsza és az eplényi verseny. Gábor invitálására elindultunk a megmérettetéseken. Nagy kihívás volt, de megcsináltuk. Ezután nem volt kérdés, alapítunk egy Spartan Race Training Group-ot. Hétről hétre egyre többen csatlakoznak hozzánk. A napjaimat nem tudom elképzelni úgy, hogy ne edzek. Mindig van cél, amit kitűzök magamnak, csak az lebeg előttem. Ezeken a versenyeken saját határainkat kell legyőzni, saját magunkon kell túllépni - mondta Herczeg Aliz.

- A felkészülés január elején indult, körülbelül 3 hónapon keresztül folyamatosan edzettünk. Heti két futással és erősítéssel készültünk a versenyre. Általában 5 és 10 km közötti távokat futottunk, emellett pedig különböző akadályokat állítottunk fel. A megmérettetésen a cél az volt, hogy mindenki kilépjen a saját komfortzónájából. A hidegvíz sem okozott nagyobb gondot, mivel előtte már szoktattuk a csapatot az ilyen jellegű feladatokhoz - tette hozzá Németh Gábor.

Az edzések folytatódnak. A zalaegerszegi Spartan Race Training Group májusban indul a Pannon Hajszán, júniusban a szlovákiai Sprint Futamon, utána hasonló megmérettetés lesz Lengyelországban. Szeptemberben teljesíteni szeretnék Szlovákiában a 42 km-es futamot, amire már most gőzerővel készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!