Sport

2016.07.13. 15:10

Egy arany és két zalai ezüstérem - A ZVMK és a Zalalövő MK serdülő korú modellezői ismét kitettek magukért

Zalaegerszeg - A kiskunfélegyházi Sportrepülőtéren rendezte meg a Magyar Modellező Szövetség, a serdülő korú repülőmodellezők 2016. évi országos bajnokságát, melyen Zalát a Zalaegerszegi VMK és Zalalövő MK versenyzői képviselték

Kerkai Attila

A Wágner Dominik, Gyémánt Martin, Gecseg Bence összeállítású ZVMK-csapat, amely bajnoki címet szerzett az F1K-ban. Fotó: ZVMK, Zalalövő MK

A 15 évesek országos bajnokságán az F1H vitorlázó és az F1K szénsavmotoros (CO) osztályban ezúttal is nagy sikerrel képviselte a két zalai klub. Az F1K osztályban Gyémánt Martin, az utolsó serdülő versenyén megvédte tavalyi helyezését és ismét egyéni bajnok lett. A csapat két újonca, Gecseg Bence és Wágner Dominik hozták az elvárt teljesítményt így a ZVMK csapata lett a bajnok, a zalalövői klub előtt, ami már nem tartozik a meglepetések közé.

A Kovács Mátyás, Gombás Áron és Srágli Dávid összeállítású Zalalövő MK 2. helyezett együttese.

Az F1H vitorlázó osztály versenyén szintén egy fiatal csapat vett részt, az átlagéletkor 12 és fél év, a megszerzett csapatezüst igen jó teljesítmény volt a fiúktól.

A szintén ezüstérmes (F1H) ZVMK gárdája, Gecseg Bence, Tóth Balázs, Tóth Máté

Eredmények. F1K egyéni: 1. Gyémánt Martin (ZVMK), 2. Srágli Dávid (Zalalövő MK), 3. Gecseg Bence (ZVMK). F1K csapat: 1. ZVMK (Gecseg Bence, Gyémánt Martin, Wágner Dominik), 2. Zalalövő MK (Srágli Dávid, Gombás Áron, Kovács Mátyás). F1H egyéni: 7. Tóth Balázs, 9. Tóth Máté, 10. Gecseg Bence. F1H csapat: 2. ZVMK (Tóth Balázs, Tóth Máté, Gecseg Bence).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!