Sport

2017.01.18. 16:59

Egy bombagól döntött a Hévíz javára

Hévíz – Szerdán a két zalai labdarúgócsapat, az NB II-es ZTE FC és az NB III-ban szereplő Hévíz SK egymás ellen kezdte meg a felkészülési mérkőzéseinek sorozatát. A nagy hidegben hévízi siker született.

Kerkai Attila

Hévíz-ZTE FC 1-0 (0-0)

Hévíz, műfüves pálya. Jv.: Kovács G.

ZTE FC. Első félidő: Szappanos – Angyal, Horváth M., Forgács, Sundas – Végh, Nagy T., Bedi – Babati, Bobál, Gottfried. Második félidő: Macher – Polényi, Króner, Csóka D., Deutsch – Ágoston, Patvaros, Ekker – Fülöp, Fujsz, Vass.

Hévíz SK: Szekeres – Bolla, Czibor, Keresztes, Rácz – Nedelkó (Horváth M.), Szántó (Kovács D.), Szi, Horváth P. (Damina) – Kovács Gy. (Tóth G.), Füleki (Vető).

 

Mínuszok és a műfüves pályán is fagyott talaj várta a két csapatot, legalábbis erre kellett következtetni abból, hogy nem egyszer kicsúszott a játékosok lába alól a talaj. Mindez megnehezítette a csapatok munkáját, akik amúgy munkából jöttek erre a találkozóra, és mint Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője elmondta, mindenkinek lehetőséget ad a pályára lépésre. Természetesen az egerszegieknél a még mindig sérülés sután rehabilitáción lévő Daru Bence és Hegedűs Tamás még gyakorló meccsen sem szerepelhetett, viszont a csapat két új játékosa, Angyal Zsolt és Polényi Gábor bemutatkozott. A Hévíznél egy próbajátékos szerepelt, a Gyirmótról érkezett Füleki Norbert, de persze a fürdővárosiaknál is volt hiányzó, így Polareczki Roland, aki a térdét fájlalja és a műtét után lábadozó rutinos kapus, Jánosa Tibor.

A találkozón az első félidőben is akadtak mindkét oldalon helyzetek, gól viszont nem. Az egerszegiek a szünetben sort cseréltek, a második félidő elején pedig egy bombagól döntött a Hévíz javára, amit a volt zetés, Horváth Péter lőtt 25 méterről. A második félidőben valamivel többet támadott a ZTE , de a Hévíznek volt ziccere, amely megérdemelten győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!