Sport

2017.04.06. 13:55

Egy évig tartó hévízi veretlenség szakadt meg

Hévíz/Keszthely/Nagykanizsa - Olyan hét végén jutottak túl a zalai NB II-es kézilabdacsapatok, melyen nem termett babér számukra, ám olyan csapatoktól és olyan találkozókon kaptak ki, melyeket vállalható vereségekként lehet elkönyvelni.

Góth Imre

Délnyugati-csoport, nők:

Hévíz-Siófok II

26-29 (12-15)

Hévíz, 250 néző. Jv.: Mizsák, Schmidt.

Hévíz: Molnár - Novikova 1, Kovarszki B. 8, Burghardt L. 9, Fehér 1, Gácser 1, Czigány 1. Csere: Fonyódi (kapus), Berecz 3, Holczbauer 2, Buzás. Edző: Baranyai Norbert.

Az NB II Délnyugati-csoportjának csúcsrangadóján a siófokiak kezdtek jobban és 4. góljukra időkérés után csupán a 8. percben válaszoltak a zöld-fehérek. Azt követően is maradt a vendégek 2-3 gólos vezetése. A hazaiak ellen 6 büntetőt és 6 kiállítást fújtak be. Fordulás után nagyot küzdött a zöld-fehér csapat és 15-16-nál az egyenlítésért is támadhatott. Döntőnek bizonyult viszont, hogy mintegy tucatnyi szélső gólt kaptak és Gácsert, Czigányt kikapcsolták a vendégek a támadójátékból. A meccs végére feljavult a Hévíz védekezése, de addigra már eldőlt a fontos bajnoki pontok sorsa. A találkozón a Siófok II csapatában négy olyan kézilabdás is szerepelt, akik az NB I-es együttesben is szerephez jutottak. A hévízieket - akiknek egy éves hazai bajnoki veretlensége szakadt meg - felállva tapsolta és köszöntötte a közönségük.

Jók: Burghardt L., Kovarszki B.

Vadász Márton (N. Izzó) tíz gólig jutott a Kalocsa ellen Fotó: Szakony Attila

Északnyugati-csoport, férfiak:

Veszprém KKFT II-Keszthely GDSE

34-32 (12-19)

Veszprém, 100 néző. Jv.: Szakállas, Varasdi.

Keszthely GDSE: Pádár - Branyai 3, Kovarszki 3, Bálványkövi 10, Doharszky 2, Harnóczi 3, Kretz 5, csere: Szemerédi (kapus), Kránitz 2, Szente, Kisgéci 4. Edző: Illés Csaba.

Az első félidőben parádésan játszott a Keszthely, sorra szerezték szebbnél szebb góljaikat, a 12. percben 10-7-re vezettek. Hiába fordítottak nagyobb figyelmet védekezésükre a veszprémiek, hat perc alatt újabb három gólt kaptak. Hamarosan megszületett a félidőt záró hétgólos különbség is. A második játékrész 45. percében még mindig hét góllal vezettek a vendégek, (17-24), de a hazaiak védekezést váltottak, melyre rosszul reagált a KGDSE. Sok hibával, elkapkodott lövésekkel és rossz helyzetfelismeréssel játszott a hajrában a Keszthely és kiengedték a győzelmet a kezükből.

Jók: Bálványkövi, Kretz.

Délnyugati-csoport, férfiak:

Nagykanizsai Izzó SE-

Kalocsai KC 25-27 (15-9)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Baranyai N., Baranyai Zs.

Izzó SE: Dencs Balázs - Bátor 2, Kiss G. 5, Vadász 10, Babati 1, Jónás 6, Füle Cs. Csere: Zsobrák (kapus), Gilitsch, Tompek, Pesti P., Metzger, Lassú, Szakály 1, Szabó B. Edző: Takács Balázs.

Nagyszerűen kezdtek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye a listavezető ellen, hiszen hatgólos előnnyel mehettek pihenőre a nagykanizsaiak. A második játékrészben aztán egymás után öt kapufát lőttek a vendéglátók, ráadásul már a kapusaik is gyengébben fogtak, mint az elején. A kritikus helyzetekben már többször is rosszul döntöttek az Izzó játékosai, ziccereket hibáztak és a védekezésbeli hibákból pedig jöttek a kalocsai gólok. A kanizsaiak a végére elfáradtak, így a tabellát vezető Kalocsa, ha szűken is, de nyert és elvitte a két pontot.

Jók: Vadász, Jónás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!