Sport

2017.05.03. 18:00

Egy igazi derbi előtt: a ZTE KK csütörtök este a Falco vendége lesz

Elsőnek lenni, vagy negyediknek... Nem választás kérdése, ám a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata számára éppen ezzel a téttel bír a felsőház középszakaszának zárómérkőzése. Bencze Tamás együttese csütörtökön este 18 órától a hazai pályán ebben a szezonban veretlen Falco KC vendége lesz.

Kerkai Attila

Egy hetet "várt" a Zalakerámia-ZTE KK, hogy újra pályára lépjen, s nem is akármilyen mérkőzés előtt áll. A ZTE KK múlt csütörtökön hazai pályán győzte le az éllovas Alba Fehérvár együttesét, így megnyílt az út előtte akár még arra is, hogy a rájátszást az első helyről kezdje. Ami nem csak rajta múlik, hanem az Alba Fehérvár-Körmend találkozó végkimenetelétől is.

A ZTE KK szempontjából a legfontosabb forgatókönyvek. Amennyiben a ZTE KK győz és a Körmend is, akkor az egerszegieké az első helyezés. Zalai siker, illetve fehérvári győzelem a ZTE csapatát a második helyre hozná, egerszegi vereség esetén viszont minden esetben a 4. helyen zár a kék-fehér alakulat.

Jerrel Wright (fehérben) is harcra kész a Falco KC ellen, aki a palánk alatt kaphat nagy szerepet ismét. Ebben jó
Fotó: Katona Tibor

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője viszont egyértelműsítette szerdán: nem számolgatni akarnak, hanem győzni. A szakvezető elöljáróban azt is elmondta: a legutóbbi találkozón sérülést szenvedett játékosai hadra foghatók.

- Számolgatni felesleges, mi megpróbálunk inkább nyerni - hallottuk Bencze Tamástól. - Ha már eljutottunk idáig, s ilyen álomszerűen alakult a vége, megpróbálunk győzni ott, ahol ebben a szezonban még senkinek sem sikerült. Azt gondolom, hogy nem bevehetetlen vár a Savaria Aréna, mert megvan, hogy mivel lehet nyerni a Falco KC ellen. Mi most abból a három mérkőzésből indulunk ki, melyeket eddig játszottunk a szombathelyiekkel. Kétszer kaptunk ki ellenük, s mindkét esetben látjuk azokat a hibákat, melyek miatt elmaradt a sikerünk. Többek között arra is készültünk az elmúlt egy hétben, hogy ezek ne forduljanak elő újra. Mindenki játszhat, ez is fontos. Benke keze ugyan be lesz kötve az esése következtében, de rendben van, ahogy Drungilas és Wright szintén.

Ha már szóba került a ZTE KK és a Falco eddigi három mérkőzése, az egerszegiek idehaza 90-82-re győztek, Szombathelyen 86-73-ra kikaptak, aztán már a felsőházban, Egerszegen 80-68-as Falco-siker született. Ez utóbbi eredmény a "kakukktojás". Bencze Tamás szerint sem eshet meg újra, hogy csapata csupán ennyi pontot szerezzen.

- Azon a találkozón nem a védekezéssel, hanem a támadásainkkal volt a gond, hiszen ennél még idegenben is több pontot szoktunk szerezni - mondta a szakember. - Rossz helyezkedések, rossz dobások, tudjuk mi volt a gond. A Falco KC remek csapat, ezt tudjuk, de azt is, hogy mivel lehetne legyőzni. Govens lelassítása döntő lesz, amit ugyan mások is megpróbáltak, ám a kiváló amerikai akkor is szerzett 20-25 pontot. Mi ezt máshogy tervezzük megvalósítani, de nem csak rá kell figyelni, mert tényleg nagyon jó erőkből álló csapat lesz az ellenfelünk. Azt is érezzük, hogy nagy a várakozás a mérkőzéssel kapcsolatban. Örülünk neki, ami nem fogja lebénítani a csapatot, ahogy ez eddig sem történt meg. Volt már néhány, hasonló téttel bíró meccsünk.

A középszakasz tehát csütörtökön zárul, a legjobb nyolc csapat rájátszása pedig a jövő hét közepén kezdődik. Az, hogy ki ellen, mindez a többi csapathoz hasonlóan a ZTE KK számára is csak csütörtökön este derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!