Sport

2016.07.27. 18:54

Egy kis frissítés kell - Győztes bajnoki főpróbát tartott a labdarúgó NB II-re a ZTE FC

A hétvégi NB II-es szezonkezdet előtt győztes főpróbát tartott szerdán Szlovéniában a ZTE FC.

Varga Andor

NK Nafta Lendava–ZTE FC 1-2 (0-1)

Lendva, 200 néző.

ZTE FC, I. félidő: Szappanos – Villám, Króner, Forgács, Szalkai – Patvaros, Bedi, Végh – Babati, Városi – Daru. II. félidő: Fadgyas – Sundas, Nagy T., Kretz, Deutsch – Hegedűs, Szakály, Ágoston – Vass, Fujsz – Gottfried. Vezetőedző: Csató Sándor.

A zalaiak gólszerzői: Daru a 12., és Deutsch a 72. percben.

A szlovén harmadik ligában érdekelt, és a hírek szerint az új idényben feljutásra esélyes hazaiak elleni összecsapást Kocsárdi Gergely, a ZTE FC sportigazgatója a helyszínen látta – a lefújás után tőle kértünk gyorsértékelést.

A kép még a Tbiliszi elleni edzőmeccsen készült, amikor a zetés Városi két vendégvédőt is lekötött
Fotó: Katona Tibor

– Jó kis hajtós edzőmeccs volt, a találkozó a célnak tökéletesen megfelelt – fogalmazott az egerszegi kék-fehérek korábbi játékosa, aki dicsérte a körülményeket is: a lendvai stadiont, illetve a nagyszerűen előkészített pályát is. – Az első félidőben az egygólos különbség nem tükrözte híven az erőviszonyokat és a pályán látottakat, a lehetőségek alapján vezethettünk volna nagyobb különbséggel is. Fordulás után aztán jöttek nálunk a fiatalok, ők is megkapták a bizonyítási lehetőséget, és nem is vallottak szégyent. A látottakból és az eredményből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az biztos, hogy a mi csapatunknál még egy kis frissítésre van szükség, aztán jöhet az igazi megmérettetés, a bajnoki rajt.

És a végére még két, a ZTE-hez is kapcsolódó hír a hazai labdarúgás szerdai napjából. Csank János, a kék-fehérek korábbi „kétszeres" trénere ismét visszatért korábbi sikerei színhelyére, Vácra, és a helyi NB II-es klubnál az utánpótlást vezeti majd. Az egerszegi csapatot tavasszal erősítő középpályás, Vittrédi Dávid pedig a következő szezonban szintén a második vonalban szereplő Kozármisleny játékosa lett. Ő korábban is szerepelt már ebben a klubban, tavaly télen a baranyaiaktól igazolt Egerszegre.

Megváltozott a helyszín

Megváltozott a labdarúgó NB II 1. fordulójába, vasárnapra (július 31.) kisorsolt Mosonmagyaróvár–ZTE FC összecsapás helyszíne. A meccset a gyirmóti Alcufer-stadionban rendezik meg 18 órától. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága tegnap az osztály négy klubjának is engedélyt adott, hogy ideiglenes otthonában bonyolítsa le hazai meccseit. E szerint a Budaörs Csákváron, a Cegléd Albertirsán, a Kozármisleny Pécsett, a Szeged pedig Gyulán fogadja majd ellenfeleit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!