Sport

2017.06.07. 18:14

Egy lépésre a bronzéremtől a ZTE KK!

KÖRMEND - Szerdán megkezdődött a férfi kosárlabda-bajnokság 3. helyért kiírt párharca a Körmend és a Zalakerámia-ZTE KK között. Az első mérkőzést a vasi városban rendezték, a ZTE KK pedig elvette a körmendiek pályaelőnyét.

Kerkai Attila

Egis Körmend-Zalakerámia-ZTE KK 94-107

(26-27, 20-24, 23-27, 25-29)

Körmend, 2100 néző. Jv.: Pálla, Tőzsér, Praksch.

Körmend: Gibbs 16/12, Petty 19/3, Ferencz Cs. 14/9, Kromah 7/3, Allen 18/6. Csere: Csorvási 16, Németh Á. 2. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

ZTE KK: Ubilla 17/15, Norfleet 17/15, Benke 14, Szabó Zs. 18/15, Drungilas 26. Csere: Mohácsi 6/6, Wright 9, Kis R. . Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Petty (40.).

Hazai oldalon nem lehetett csodálkozni azon, hogy Lenzelle Smith nem vállalta a játékot, aki a múlt héten halálos kimenetelű közlekedési baleset részese volt. Ő civilben foglat helyet a kispadon, az autóban ülő társa, Terry Allen viszont csapata rendelkezésére állt. Egerszegi oldalon továbbra is a sérültek állapota tűnt a legégetőbb kérdésnek, de Ubilla és Norfleet is harcra készen várta a mérkőzést.

A ZTE tábora ismét megtöltötte a vendégszektort, viszont a körmendi csarnok ezúttal nem volt teljesen tele, akadtak üres székek is, igaz, nem sok. Az gyorsan kiderült, szó sincs róla, hogy bármelyik csapatot hidegen hagyná az éremszerzés lehetősége. Mondjuk a védekezéssel kevésbé törődtek, bőven hullottak az elején a kosarak.

A Körmend vezetett, különösen Allen tűnt aktívnak, majd a 7. percben már a ZTE járt előrébb (17-19). Ubilla és Norfleet lényegesen jobban mozgott már, mint szombaton, maradt a szoros állás. Hazai oldalon Csorvási jól szállt be a játékba, nehezen tartották őt a zalaiak. Mégis zömében az egerszegiek vezettek, a legnagyobb különbséggel az első félidőben a 15. percben (34-41). Viszont az is érződött, hogy ez már egy hosszú és fárasztó szezon vége, olykor gondok akadtak a koncentrációval. A ZTE játéka „tisztult le” előbb és megtartotta előnyét a nagyszünetre (46-51).

A folytatásban a dobópárbajból a ZTE jött ki jobban (51-60), ráadásul hazai oldalon Gibbs egy leérkezéskor megsérült. A Körmend nem adta fel, Drungilas viszont a palánk alatt nem nagyon hibázott. A ZTE litván centere termelte a kosarakat(61-68), s noha a zalaiak a 7. perctől folyamatosan vezettek, azért nem lehetett mérget venni még a vendégsikerre. Jól láthatóan ugyanis mindkét csapat játékában benne volt a hiba lehetősége.

A harmadik negyed vége megint jól sikerült a vendégeknek (69-78), sőt amikor Ubilla egy nagyon távoli triplát is „bevarrt”, a különbség 11 pontra nőtt (72-83). A ZTE elővette a távoli dobásait (Szabó kétszer talált be a vonalon túlról) már lehetet érezni, hogy az egerszegiek közelebb állnak a sikerhez (77-91). Még úgy is, hogy a Körmend egyszer visszajött (87-93), de a győzelmet már nem engedte ki a kezéből a ZTE KK. Szerdán ugyanis az egerszegieké volt a komplettebb csapat és a jobban összeszedett is. A ZTE tábora ünnepelt, a párharcban 1-0-ra vezet a zalai együttes. A második felvonást szombaton Zalaegerszegen rendezik.

Gasper Potocnik: - nem titok miért kaptunk ki, hiszen mindenki láthatta mi történt a pályán. Nagyon sok gondunk volt előzőleg, a ZTE megmutatta, hogy harcos és jó csapat. Ez volt a gondunk és a védekezés. Gratulálok a ZTE-nek, szombaton megpróbálunk felkészülni ahogy csak lehet, de nem tudni, hogy ki játszhat és milyen szinten tud segíteni."

Bencze Tamás: - Gratulálok a csapatnak, most sikerült az, ami az alapszakaszban és a középszakaszban nem, vagyis nyerni Körmenden. Tudjuk, hogy voltak és vannak gondok az ellenfélnél, de nálunk is. Amiért jöttünk és amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Szombaton hazai pályán nehéz lesz megállítani bennünket, de nem írjuk lea Körmendet, és felkészülünk ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!