Sport

2017.07.08. 10:41

Egy öngól döntött, de a ZTE is lőhetett volna...

Szombaton délelőtt as ZTE FC labdarúgó csapata Horvátországban lépett pályára újabb előkészületi mérkőzésen.

Kerkai Attila

Kaproncán (Koprivnica) a horvát I. ligás Slaven Belupo otthonában szerepelt Zoran spisljak együttese, amely minimális különbségű vereséget szenvedett, ám a találkozó egyetlen gólját mégis egerszegi fej szerezte...

Slaven Belupo (horvát I.) - ZTE FC 1-0 (1-0)

Koprivnica, Gradski Stadion 250 néző. Jv.: Matocec.

ZTE FC: Szappanos – Kretz, Forgács, Koszó, Króner – Dubek (Ágonton), Bedi – Babati (Horváth D.), Végh (Gottfried), Ekker (Horváth L.) – Balázs Zs.(Vas).

Gólszerző: Bedi (45+1. perc, öngól)

A két csapat „megelőzte" a hőséget, bár a fél tizenegyes kezdésre is már tombolt a kánikula Koprivnicán. Mindenesetre elviselhetőbb volt, mint lett volna később. A Slaven Belupo együttese  pénteken este Villachban lépett pályára az orosz Szpartak Moszkva  ellen, ahol 1-1-es döntetlent ért el. Mint megtudtuk Zeljko Kopic az oroszok és a ZTE FC ellen két egyforma erősségű csapatot jelölt ki, vagyis az alapegyüttes tagjait elosztotta a két találkozóra kiegészítve a keret többi tagjával.

A ZTE FC-nél továbbra is hiányzott Nagy Gábor és Nagy Tamás, de ahogy Zoran Spisljak, az egerszegiek szakvezetője a találkozó előtt elmondta, hamarosan ők is már teljes értékű munkát végezhetnek. A horvát I. liga legutóbbi hetedik helyezettje, a Slaven Belupo  otthonára leginkább a takaros jelző illene, csupán  egy lelátóval, és kiváló minőségű pályával.  Amúgy nélkülöz minden „flancot", de amire hivatott, vagyis mérkőzéseket rendezni, arra  tökéletesen alkalmas.

A horvát bajnokság a jövő héten kezdődik, vagyis a két találkozó főpróbának is beillett a kaproncaiaknak és ahogy elnéztük, kellően bő keretük is van ahhoz, két találkozót lejátsszanak két egymást követő napon. Ráadásul keretük fiatalabb tagjai is kellően érettek már, de hát egy olyan klubról van szó, amely tizenharmadik éve tagja a horvát első ligának. A találkozó elején Szappanosnak kellett nagyot védenie, aztán Babatinak volt egy szép elfutása (Dubek szolgálta ki remekül). Ebben az időszakban a ZTE három szögletet is elvégezhetett, de összességében a Slaven Belupo többet támadott, játékosai folyamatosan visszatámadtak, így az egerszegieknek nem sok terület maradt a  támadásépítésre.

Bedi Bence itt lövéssel próbálkozik, később viszont szerencsétlenségére éppen az ő fejéről került a saját kapujába a labda  Fotó: Szekeres Péter

A 33. percben viszont Végh hozta el szépen a labdát, labdája Bedihez került, akinek a lövését a kapus szögletre ütötte. A ZTE csapatában Króner ezúttal balhátvédként szerepelt, s  nyilvánvalóan ez is egy lehetőség a későbbiekre. S ha már itt tartunk. A diósgyőri  Nemes Milántól időközben elköszöntek a  kék-fehérek, így a fiatal védőt  leigazolásáról lemondtak a zalaiak. A szünetig még volt két jó kontrája az egerszegieknek, de hiányzott a végén a pontosság. Aztán egy szerencsétlen gólt kapott a ZTE:  már a hosszabbítás perceiben bal oldali horvát szabadrúgásba csúsztatott bele Bedi, a labda pedig magas ívben Szappanos felett a kapufát érinve hullt a hálóba, öngól,  1-0.

Kár, hogy így ért véget az első félidő. A másodikban előbb kezdte el a frissítést cseréivel   a Slaven Belupo, a ZTE próbált támadni, de a melegtől ekkor már érezhetően szenvedtek a játékosok. Az egerszegieknél főleg az első szándékból meghozott döntések hiányoztak, pedig lett volna lehetőség helyzeteket kialakítani. Jó, olyan túl sok próbálkozás nem volt.  A 60. percben Zoran Spisljak egy „fél sort" cserélt, fiatalok érkeztek a pályára,  és átállt a ZTE a négy-négy-kettes hadrendre. Gottfried és Vas voltak elöl, ám túl sok esemény már nem történt. Tegyük hozzá, ugyanúgy, ahogy hazai oldalon sem.

A mérkőzés tipikus felkészülési találkozó volt, annak minden jegyével. A horvátokon látszott, hogy már „élesebb" fázisban vannak, hiszen kezdődik számukra a bajnokság. A ZTE FC  játékán érződött, hogy törekszik a szervezettségre, de hibák azért  még vannak, és azt se feledjük, hogy a formába hozás időszaka sem jött még el az egerszegieknél.

Zoran Spisljak értékelése:

- Sokat dolgoztunk ezen a mérkőzésen és sok munkát fektettünk bele. A futball attól is szép, hogy kezd látszani a játék gerince és a hozzáállással is elégedett vagyok. Az első félidőben ha kicsivel pontosabbak vagyunk mi is lőhettünk volna gólt. A második félidőben beállt fiatalok  játéka pozitív benyomást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!