Sport

2017.05.23. 16:20

Egyed Balázs mehet az Eb-re

Nagykanizsa - A múlt hét végén, Soroksáron megrendezett felnőtt országos bajnokságon Egyed Balázs (Kanizsai Birkózó SE) a maga javára döntötte el azt a párharcot, melynek tétje a dortmundi szabadfogású Európa-bajnokságra való kiküldetés volt.

Kühne László

A 60 kilogrammos súlycsoportban Egyed Balázs és az újpesti Wilhem Zoltán vetélkedése több válogatóverseny után is "döntetlenre" állt, és Gulyás István, a nemzeti csapat szakvezetője az ob-t tűzte ki a végső összecsapás helyszínének. A kanizsai versenyző számára a néhány nappal korábbi bukaresti nemzetközi verseny nem sikerült jól, de az újabb megmérettetésre sikerült összekapnia magát.

Egyed és Wilhem is egy kilogramm engedménnyel vágott neki a küzdelmeknek, hiszen a felnőttek között a súlycsoportban 61 kg az alsó súlyhatár. Csatájukra pedig nem is kellett sokat várni, hiszen rögtön az első fordulóban egymás ellen léptek szőnyegre. Egyed Balázs az eddigiekhez képest sokkal harcosabban, taktikusabban küzdött és magabiztosan, 8:1-re nyert. Ráadásul a folytatásban a döntőig menetelt a KBSE birkózója, ahol a rutinosabb, több felnőtt világversenyt is megjárt Molnár Józseftől ugyan kikapott, de az ezüstérem is nagy eredmény.

Ugyanebben a súlycsoportban a másik kanizsai résztvevő, Németh Márton az ötödik helyen végzett.

A lányok mezőnyében az 53 kg-osok között Egyed Zsanett hosszú kihagyás után két győztes és egy vesztes párharccal bronzérmet szerzett a felnőtt női ob-n. És jól szerepelt a kanizsai származású Szabó Jázmin is, aki ezúttal már a Vasas színeiben lett harmadik a 60 kg-ban.

- Nagyon örültem Egyed Balázs győzelmének az újpestiek versenyzőjével szemben - mondta Szatmári Zsolt, a KBSE trénere. - Korábban hiányoltam nála a megfelelő győzni akarást, de ezúttal nagyon motiváltan ment előre és remek győzelmet könyvelhetett el a felnőtt országos bajnokság keretében. Balázs tavaly egy súlycsoporttal lejjebb, 57 kg-ban nyerni tudott, a 60-hoz azonban még erősödnie kell. Németh Márton nagyon nehéz ágra került és az érettségi vizsgák miatt sem tudott rendesen felkészülni. Viszont öröm volt látni, hogy Egyed Zsanett vállalta a megmérettetést, az országos bajnok érdi versenyzőtől kikapott ugyan 4:0-ra, de azt követően két ellenfelét technikai fölénnyel győzte le. Láthatóan jó kezekben van fővárosi klubjánál a kettős igazolású Szabó Jázmin, ő nagy küzdelemben szerzett bronzérmet.

A nők mezőnyében a zalaegerszegi Tornyos Dorina 48 kg-ban ötödik lett, míg 60 kg-ban a szintén egerszegi Csapó Krisztina a negyedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!