Sport

2016.05.23. 12:21

Egyed utazhat a junior Eb-re

Nagykanizsa - A három hazai válogató és egy nemzetközi verseny sem volt elég ahhoz, hogy a 60 kg-os súlycsoportban kiderüljön, ki képviselheti a magyar színeket a júniusi, Bukarestben megrendezésre kerülő junior (18-20 évesek) szabadfogású Európa-bajnokságon.

Kühne László

Az elején négy-öt birkózó is esélyes volt a címeres mez megszerzésére, köztük a két nagykanizsai kiválóság, Németh Márton és Egyed Balázs is. A folyamatos körbeveréseknek köszönhetően a Magyar Birkózó Szövetség utánpótlás bizottsága végül úgy döntött, hogy két versenyzőnek, az orosházi Vilim Istvánnak és a kanizsai Egyed Balázsnak kell megbirkóznia a kijutásért, és a szabályok értelmében, két győzelemig tartó csatában dőlt el, melyikük lehet az induló.

A kanizsai Egyed Balázs

Egyed az első mérkőzésen 4:1-es pontozásos győzelmet aratott majd a második mérkőzésen 10:1-es vezetésnél tussal verte az orosházi versenyzőt, így a KBSE versenyzője bizonyíthat a román fővárosban.

- A junior korcsoport már más világ, itt nem elég pusztán úgymond az ügyeskedés - kezdte Egyed trénere, Szatmári Zsolt. - Ebben a korcsoporthoz már nagyon kemény fizikai és erő-állóképességgel kell rendelkezniük a birkózóknak és a nemzetközi szinthez még Egyed Balázsnak is sok időre van szüksége. Ami külön motivációt jelenthet versenyzőnk számára, hogy már elsőévesen indulhat junior világversenyen és esetében a tisztes helytállás lehet a cél Bukarestben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!