Sport

2017.03.19. 22:05

Egyetlen hazai siker sem született

Zalaegerszeg - A hét végén a megyei labdarúgó I. osztályban a 19. fordulóra került sor. Öt meccs vendéggyőzelemmel, kettő pedig döntetlennel ért véget.

Zalai Hírlap

Szerszámsziget-Zalalövő-Lenti TE Sport 36 2-2 (0-1)

Zalalövő, 130 néző. Jv.: Hegedüs M.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Balogh, Kellner (Tóth B.), Cseresnyés, Zsoldos, Nagy D., Gyenese D. (Tóth Á.), Mavolo, Sipos (Horváth B.), Darabos. Edző: Vörös István.

Lenti TE: Balogh - Fehér, Czigány, Kondákor, Sárkány, Lovrencsics (Porédos), Szabó Zs., Horváth M., Kiss K. (Bogdán), Horváth I. (Hermán), Völgyi. Megbízott edző: Kovács Béla.

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris büntetőt rúghatott a vendégcsapat. Kellner és Völgyi csapott össze a 16-oson belül, a játékvezető meglepetésre 11-est ítélt, amelyet Sárkány értékesített, 0-1. A hazai gárdát megfogta a gól, vendégfölénnyel telt az első félidő. Mégis egyenlíthetett volna a ZTK, de Kellner két lépésről a kapufát találta el. A cserék lendületet hoztak a vendéglátók játékába, akik nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Törekvéseiket siker koronázta: Zsoldos szabadrúgásból hatalmas gólt lőtt a hosszú sarokba, 1-1. Sőt, hamarosan vezetett is a Zalalövő, szép hazai akció és kényszerítőzés után Cseresnyés Balázs lőtt a kapuba, 2-1. A hazai publikum már elkönyvelte a győzelmet, amikor a hosszabbításban szabadrúgáshoz jutott a Lenti. Sárkány erősen meglőtt labdáját Horváth Balázs csúsztatta a saját hálójába, 2-2.

Gólszerzők: Zsoldos, Cseresnyés, ill. Sárkány (11-esből), Horváth B. (öngól).

Jók: Balogh, Cseresnyés, Zsoldos, Nagy D., ill. Czigány, Kondákor, Szabó Zs., Völgyi.

U19: Zalalövő-Lenti TE 2-4.

Karakai András (feketében) már a második percben megszerezte a vezetést a Szepetneknek
Fotó: Gergely Szilárd

Gyenesdiás Kinizsi-Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 1-5 (1-2)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Vizi I.

Gyenesdiás: Konkoly - Hajba Gá., Hegyi (Mosdósi) Szőcze, Czafit R. (Kocsis), Sipőcz, Szabó B., Soós M. (Soós G.), Balogh, Mátó (Farkas), Sipos. Edző: Hajba Géza.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás, Piecs, Lukács, Dolmányos, Szabó I., Kálcsics (Farkas), Pál, Horváth G. (Póka), Ganzler, Ötvös. Edző: Sneff Ferenc.

Az első negyedórában sok figyelmet fordított a hazai csapat a védekezésre, majd a támadások kidolgozásával a 28. percben a vezetést is megszerezték Sipőcz révén. Lazult náluk a figyelem, így Kálcsics és Pál két perc alatt megfordították az eredményt, 1-2. Szünet után szintén hamar, ötpercenként növelték a vendégek előnyüket Kálcsicsnak és Lukácsnak köszönhetően, 1-4. Az utolsó harmadban a Gyenesdiás sorban vezette támadásait, szépítés helyett egy gyors kontrából Pál állíthatta be a végeredményt, 1-5.

Gólszerzők: Sipőcz, ill. Kálcsics (2), Pál (2), Lukács.

Jók: Sipőcz, ill. a teljes vendégcsapat.

U19: Gyenesdiás-Kiskanizsa 0-15.

A gyenesdiási Balogh Gergely (kékben) veszi le a labdát a Gyenesdiás-Kiskanizsa mérkőzésen
Fotó: Katona Tibor

Flexibil-Top Zalakomár-Semjénháza 0-1 (0-1)

Zalakomár, 150 néző. Jv.: Major Zs.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Földesi (Szefcsik), Fenusz, Baranyai, Tarnóczai, Horváth J. (Horváth I.), Fábián, Madarász, Horváth Zs. (Takács), Szelei, Mészáros (Kuti). Edző: Horváth Gábor.

Semjénháza: Szakmeiszter - Papp D. (Latin), Kovács P., Nagy M., Kuzma, Horváth M. (Szollár), Orbán, Novák (Kocsis), Varga Á., Markek, Kapuvári. Edző: Markek István.

Közepes színvonalú mérkőzésen a találkozó jobbára arról szólt, hogy a hazai csapat mindent megtesz a gólszerzésért. A vendégek csak védekezésre rendeződtek be, és egy helyzetből sikerült gólt elérniük, amivel megnyerték a mérkőzést. Mivel a hazai csapat számtalan helyzetet hagyott kihasználatlanul, így a vendégek nagy szerencsével elvitték a három pontot.

Gólszerző: Horváth M.

Jók: Tarnóczai, ill. Orbán, Kapuvári, Latin.

U19: Zalakomár-Semjénháza 5-1.

Lets Do It Technoroll Teskánd-Nagykanizsa 0-2 (0-0)

Teskánd, 50 néző. Jv.: Lancz Zs.

Teskánd: Bucsics - Gulyás, Sziráki, Magyar, Hadrik (Horváth P.), Zsuppán (Boczföldi), Major, Viola (Vizsy B.), Kecskés, Pergel, Németh B. Edző: Pergel Attila.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Csáki, Orbán (Ágoston), Rácz, Péter, Péntek (Zsirai P.), Kulcsár R. (Kisharmadás), Hóbor, Szalai (Kulcsár O.), Gerencsér, Boros (Zsirai A.). Edző: Gombos Zsolt.

Jó időben, jó talajú pályán mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, de helyzetet egyik együttes sem tudott kialakítani a kapuk előtt. A szünet a vendégeknek tett jót, rendezték soraikat, és 15 percig nagy nyomás alatt tartották a hazaiak kapuját. A teskándiak ezt rendre tisztázni tudták és még a kapufa is segítségükre volt. A 68. percben egy rossz hazai kapuskirúgás után Péntekhez került a labda, aki a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt.

Ekkor sem adta fel a hazai csapat, több pontrúgásból is veszélyeztették a vendégek kapuját. A 91. percben már minden mindegy alapon támadtak a hazaiak, de ekkor ismét egy egyéni hiba megpecsételte sorsukat, és így kialakult a 2-0-s végeredmény. Az elmúlt három mérkőzésen a tabella első három helyezettjével játszott egyenrangú mérkőzést a Teskánd, de egyéni hibák miatt rendre alulmaradt ellenfelénél.

Gólszerzők: Péntek, Rácz.

Jók: Sziráki, Pergel, ill. Gerencsér, Péntek, Boros.

Zalagrár Pókaszepetk-Kaposi International Transport Csács-NSE 1-2 (1-1)

Pókaszepetk, 150 néző. Jv.: Lakics P.

Pókaszepetk: Lepár - Kovács M., Büki, Pethő, Bognár (Bertók), Hemela, Lukács, Cseke (Csécs), Száraz, Horváth Sz., Karvalics (Szekeres T.). Játékos-edző: Lepár Attila.

Csács-NSE: Kozma - Somogyi, Nyári (Domján), Mihalecz, Kozári, Csongár, Horváth P., Horváth A., Sági (Rédei), Bandics (Kámán, Lukács), Csik. Edző: Kovács Imre.

Küzdelmes mérkőzésen szerencsés vendéggyőzelem született.

Gólszerzők: Horváth Sz., ill. Mihalecz, Csongár.

Jók: Lepár (a mezőny legjobbja), Száraz, Cseke, Lukács, Horváth Sz., ill. Horváth P., Csongár, Mihalecz.

U19: Pókaszepetk-Csács-NSE 3-1.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Olajmunkás Gellénháza 0-2 (0-1)

Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Siket L.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Horváth D., Bonyhárd (Gulyás), Csarmasz (Németh Á.), Gájer P., Kónya, Tóth R. (Poskolát), Vastag F., Horváth B., Csik, Sümegi. Edző: Szarka Péter.

Gellénháza: Cseresnyés - Keszei, Török, Horváth B., Bognár (Dávid), Szabó B., Vincze (Turi), Odonics, Ferenczi (Toplak B.), Pintér, Nagy B. Játékos-edző: Bencze Péter.

A hazai csapat ismét az öltözőben kezdte a mérkőzést, amit a rutinos Török ki is használt és a 3. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Jobbára a mezőnyben folyt a játék, nem volt magas színvonalú az első félidő. A második játékrészre nagyon jó szellemben jöttek ki a szentgrótiak, de helyzetbe nem tudtak kerülni. A Gellénháza nem tudott átjönni a hazai térfélre, kivéve egyszer, amikor egy elengedett les szituációból szerezték meg a második góljukat. Alacsony színvonalú mérkőzésen a vendégek elképzelés nélkül, míg a hazaiak erőtlenül játszottak.

Gólszerzők: Török, Ferenczi D.

Jók: senki, ill. Török.

U19: Zalaszentgrót-Gellénháza 2-0.

A 19. fordulóban Szepetnekről Harmat János, Zalalövőről Herczeg Imre, Gyenesdiásról Góth Imre, Zalakomárból Tóth-Pajor Szabolcs, Teskándról Pergel Attila, Pókaszepetkről Németh Csaba, Zalaszentgrótról Kardos Roland tudósított lapunknak.

1. Csács-NSE 18 15 1 2 57 - 11 46

2. Nagykanizsa 18 15 1 2 56 - 11 46

3. Gellénháza 18 12 3 3 44 - 20 39

4. Lenti TE 18 10 4 4 44 - 14 34

5. Szepetnek 18 9 4 5 29 - 21 31

6. Zalalövő 18 8 2 8 23 - 32 26

7. Csesztreg 17 8 1 8 43 - 28 25

8. Kiskanizsa 18 7 2 9 45 - 43 23

9. Semjénháza 18 5 8 5 26 - 32 23

10. Zalaszentgrót 17 7 1 9 34 - 38 22

11. Teskánd 18 6 2 10 20 - 23 20

12. Pókaszepetk 17 5 1 11 24 - 54 16

13. Gyenesdiás* 18 4 2 12 28 - 50 13

14. Zalakomár 18 3 1 14 13 - 42 10

15. Türje 17 2 1 14 12 - 79 7

*: 1 pont levonva

Szepetnek-Femat Csesztreg 2-2 (2-1)

Szepetnek, 180 néző. Jv.: Papp Á.

Szepetnek: Horváth G. - Balázs, Kalinics, Rákhely, Szabó, Cs. Horváth G. (Völgyi), Nagy (Anger), László, Karakai, Szőke Á., Kollár (Petanovics). Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Csesztreg: Fábián - Nemsics, Horváth R., Kiss Ba., Nagy N., Magai, Molnár, Szekeres, Elek, Pethő, Nagy R. Megbízott edző: Őr József.

Gólszerzők: Karakai, Cs. Horváth G., ill. Nagy N., Magai.

Jók: Karakai, Balázs, Nagy, Kalinics, ill. Elek, Horváth R., Nagy N., Magai.

U19: Szepetnek-Csesztreg 1-1.

A mérkőzés második percében Karakai több védőn túljutva, 11 méterről a bal felső sarokba lőtt. A hazai vezetést követően továbbra is a szepetnekiek rohamoztak. A 34. percben Nagy Tamás szögletét Cs. Horváth Gábor fejelte a léc alá, megduplázva az előnyt. A szepetnekiek már a félidei sípszót várták, amikor Nagy Norbert labdát szerzett és 15 méterről leadott lövése a bal kapufát érintve, védhetetlenül vágódott a hálóba. A második félidőben a vendégek szervezett, szép játékkal, biztonságos védekezéssel mindent megtettek az egyenlítésért, amely egy kapu előtti kavarodást követően Magainak sikerült is. A hazaiak kiváló első félidőt produkáltak, a második játékrészben a csesztregiek jeleskedtek. Igazságos döntetlen született.

Északi-csoport

 

Böde-Zalaszentiván 2-1 (2-1), Helsa Andráshida TE-Rezi Petőfi 4-1 (4-1), Sármellék-Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti 0-3 (0-0), Cserszegtomaj-Várvölgy 1-3 (1-1), Nagykapornak-Páterdomb 2-1 (1-1), Zalaszentgyörgy-Keszthely Milefa 0-1 (0-1), Police-Ola-Z-Service Zalaszentmihály 1-3 (0-1).

Déli-csoport

 

Sportklub Gutorfölde-Miklósfa 7-0 (3-0), Reák-Gép Bak-ZNet-Telekom Becsehely 2-0 (2-0), Sava-Borsfa-Borsfa-Felsőrajk 1-1 (0-0), Páka-Lenti TSZ 4-0 (2-0), Gelse Termál-Kerámia Tófej 3-2 (2-1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!