Sport

2016.09.15. 16:30

A Lövő már három rangadót megnyert a megyei labdarúgó-bajnokságban

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában öt forduló után öt együttes rendelkezik 12 ponttal. Az előző hetekben voltak meglepetések és papírforma meccsek is, s az élbolyba tartozó csapatok trénereitől arról érdeklődtünk, mi várható a folytatásban.

Bóbics László

- Az az érzésem, hogy idén is kettészakad majd a mezőny - jelentette ki Kovács Imre, a listavezető, s immár a Kaposi International Transport Csács-NSE néven szereplő együttes jeles szakmai vezetője. - Többnyire ugyanazok a csapatok maradnak az alsóházból, a Szepetnek viszont előbbre lépett, ők meghatározók lehetnek. Az elmúlt körben Szentgróton nyertünk, a hazaiak fegyelmezettek voltak, de vannak olyan pontjaik, ahol sérülékenyek, és ezeket sikerült kihasználnunk. A hét végén sokkal nehezebb feladatunk lesz. A remek kerettel rendelkező, s eddig veretlen - a múlt héten szabadnapos - Gellénháza érkezik hozzánk vasárnap. Bencze Péter együttese jól összerakott gárda, fegyelmezetten védekeznek, és a támadójátékukkal sincs probléma. Nálunk egyelőre az a gond, hogy még mindig nem teljes a keretünk. Nem a létszámot illetően, hanem a sérülések miatt alapemberek hiányoznak. Szerencsére a helyükre lépők ügyesen megoldják a feladatot és remélem, hamarosan már játszhatunk azzal az összetételű csapattal is, amelyiket a legjobbnak mondjuk. Bár ha azt veszem, a keret szinte valamennyi tagja becsületesen hozzááll, s tudja, hogy a vezetésünknek magas elvárásai vannak. E szerint dolgozunk és szeretnénk megfelelni. Ehhez hazai pályán jó lenne megszakítanunk a remekül menetelő gellénházaiak sorozatát, magyarul nyerni akarunk.

A listavezető Csács-NSE vasárnap rangadót játszik hazai pályán, hiszen az eddig még veretlen Gellénházát fogadja. A képen a nemesapátiak játékosa, Horváth Patrik a labdával, s csapatával nagyon kemény összecsapásra számítanak Fotó: Katona Tibor

A mérkőzés külön érdekessége, hogy Nemesapátiban vasárnap 14 órától a sportcentrumban ünnepélyes keretek között átadják a TAO pályázat keretében megvalósult létesítményeket.

A tabella második helyén a bajnokaspiráns Nagykanizsa együttese áll.

- Az előző körben Pókaszepetken 5-1-re nyertünk, a hét végén pedig a Zalaszentgrótot fogadjuk - fogalmazott Gombos Zsolt, a klub szakmai igazgatója, az együttes vezetőedzője. - Az erőviszonyok alapján eddig többnyire a mezőny második felében található csapatokkal játszottunk. Ezeket a feladatokat jól megoldotta a gárda, a jövő hét végétől viszont már jóval nehezebb dolgunk lesz. Igazán akkor látjuk meg, mire vagyunk képesek. Fizikálisan egyben vagyunk, jól felkészültnek látszik a csapat, ám hogy a küzdeni tudásunk milyen, az kiderül a következő hetekben. Közben lesz még egy szép feladatunk: jövő szerdán a Celldömölk gárdáját fogadjuk a Magyar Kupában, s ezen mindenképpen szeretnénk továbblépni.

A nyáron tudatosan és alaposan meg- és átszervezte együttesét a Szepetnek SE, amely jelenleg a harmadik.

- Az előző körben 3-0-ra nyertünk a Türje ellen, a hét végén pedig szabadnaposak leszünk - fogalmazott Cs. Horváth Gábor játékos-edző. - Az erőviszonyokról igazán talán a 10. forduló környékén lehetne beszélni, mert vannak gyengébb és jobb csapatok. Nagy valószínűség szerint kettészakad a mezőny, de ezzel még várnék 4-5 fordulót. Meglepetések mindig voltak és lesznek is. Mi összességében nem teljesítettünk rosszul, szeretnénk ott maradni az élbolyban.

Az első öt helyen álló együttes közül egyetlen gárda veretlen, a negyedik Gellénháza. Bencze Péter csapata a hét végén szabadnapos volt, vasárnap viszont rangadót játszik a Csács-NSE ellen Az egykori NB I-es futballistából lett tréner így beszélt:

- Az augusztusi hónap rendkívül feszes volt számunkra, hiszen nyolc meccset játszottunk a kupával együtt, ami még egy profi focicsapat számára is elég nehéz. Megfiatalodtunk, a sok munkában bízunk. Sajnos meghatározó alapemberünk, Horváth László térdsérülése miatt hosszú hónapokra kidőlt. Az erőviszonyokat figyelembe véve Nemesapáti, Nagykanizsa, Lenti sorrendet tudok elképzelni, de mi is szeretnénk ott lenni az élbolyban. A hét végén rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, de megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a találkozóból. A nemesapátiaknál több olyan futballista is van, akik az egyéni képességük alapján egy-egy villanással dönteni tudnak. Minden apró részletre oda kell figyelnünk ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

A 12 pontos együttesek edzői közül viszont talán Ostrom János, a Szerszámsziget-Zalalövői TK mestere a legboldogabb, hiszen három rangadót - Nagykanizsa, Lenti, Csesztreg - is megnyertek az első öt körben.

- Lélektanilag valóban jó a pozíciónk - ismerte el Ostrom János, amikor őt is megkerestük. - Mondhatjuk azt, hogy talán szakmailag is, de ezzel nagyon nem dobálóznék, mert volt már arra példa, hogy a papíron nálunk gyengébb együttesek ellen botlottunk. A következő körökben a Szepetnek elleni találkozónkat kivéve, esélyesek vagyunk a három pont megszerzésére. Igaz ez az újonc Türje elleni szombati mérkőzésünkre is. Ehhez azonban valamennyi játékosunknak nagyon oda kell figyelni és nem szabad félvállról venni a találkozókat. Erről beszélek velük az utóbbi időben, s úgy látom, vevők rá és a megnyert rangadókon begyűjtött pontokat ők sem szeretnék elfecsérelni .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!