Sport

2017.01.05. 12:54

Elkezdte a ZTE FC: négy-öt távozó mellett ugyanennyi játékos érkezhet

Zalaegerszeg - Csütörtökön megkezdte felkészülését a tavaszra a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amelytől eddig ketten távoztak biztosan. Érkezők is lesznek, 4-5 új játékossal erősödhet a keret a jövő héttől.

Kerkai Attila

A terveknek megfelelően az újév első hetében kezdte meg csütörtökön délelőtt a felkészülését a ZTE FC, jelenleg 9. helyen álló csapata, de mint tudjuk, ha nincs a balsikerű őszi hajrá, akkor akár a dobogón is telelhetne Csató Sándor együttese. Ez viszont már a múlt, a kék-fehéreknél pedig most már a jövőbe néznek. Az alapozás első tréningjén az őszi keretből hárman hiányoztak, ami nem lepte meg Csató Sándor vezetőedzőt sem.

- Két biztos távozó már van, hiszen az őszi idény végén Szalkai Róbert már jelezte, hogy szeretne távozni, Szakály Attilával pedig a játékos kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a klub - jelezte a változásokat Csató Sándor. - Jakab Dávid az MTK-val készül, hiszen a kölcsönadó klub kérte, hogy a felkészülés első két hetében velük eddzen a középpályás, s azt követően dőlhet el, hogy visszatér-e hozzánk. Az új játékosok a jövő héttől kapcsolódhatnak be a munkába. Egyelőre nem érdemes neveket említeni, annyi biztos, hogy három védővel tárgyalt a klub, akik NB I-es múlttal rendelkeznek, közülük ketten érkezhetnek, s összesen négy-öt futballista a kiszemeltünk.

Az első napokban még a ráhangolódáson van a hangsúly Fotó: Pezzetta Umberto

A távozóknál maradva, a szabadlistán lévő Villám Balázs most még a ZTE csapatával edz. Mint megírtuk, Babati Benjamint mások is szívesen látnák soraikban, a sajtóban megjelent, hogy a Nyíregyháza is kész ajánlatot tenni a támadóért, ám Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője annyit jegyzett meg, hogy a két klub között nem történt egyeztetés erről.

- Az érkezők sorában van Fujsz Richárd, aki az ősszel Hévízen volt kölcsönben, de a felkészülést velünk végzi, s elválik, hogy tavaszra újra kölcsön adjuk-e - számolt be róla Ágoston Zoltán. - A még fiatalabb Csóka Dániel is most már a felnőtt kerettel készül, akit angol csapatok is vinnének. Az ősszel járt már a Chelsea-nél próbajátékon, a Wolverhampton pedig konkrétan érdeklődik iránta. Az új igazolásainkat akkor tudjuk majd bejelenteni, amikor az előzetes megbeszéléseink alapján írásban is megtörténik az egyezség. Annyit viszont szeretnék elmondani, hogy kiszemeltjeinket már az ősszel megfigyeltük és azt kellett figyelembe venni, ki az, aki reálisan elérhető és közben számunkra egyértelműen erősítést jelentsen. Olyan futballistákról van szó, akik 23-24 évesek, vagyis beleillenek a mostani csapatunkba.

Visszatérve a felkészülésre, ismét Csató Sándort kérdeztük annak menetéről, illetve arról: adtak-e maguknak bármiféle határidőt arra vonatkozóan, hogy a tavaszi keret meddig alakuljon ki.

- Ebben a két napban főleg a ráhangolódáson van a hangsúly, konditermi edzéssel és persze futással. Az érdemi munka majd hétfőtől kezdődik - válaszolta a ZTE FC vezetőedzője. - Onnantól a szokásos téli menetrend következik, alapozójellegű munkával, majd edzőmeccsekkel. Azt szeretnénk, hogy amikor január 22-én elutazunk a lipóti edzőtáborba, s arra az időpontra már jó lenne, ha kialakulna a tavaszi összetétel.

A ZTE FC tervezett téli felkészülési mérkőzései. Január 18.: Hévíz-ZTE FC. Január 21.: ZTE FC-NK Maribor (szlovén I. osztály). Január 25.: ZTE FC-Komárno (szlovák III. oszt.), Lipóton. Január 28.: ZTE FC-Győri ETO FC, Lipóton. Február 1.: Budafok-ZTE FC, Bükön. Február 4.: ZTE FC-NK Zagreb (horvát, II. osztály). Február 8.: Lokomotiv Zagreb (horvát I. osztály)-ZTE FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!