Sport

2017.01.06. 19:40

Elkezdték az NB III-asok- Hévízen és Andráshidán is lesz erősítés, többen érkeznek

Hévíz/Andráshida - A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában szereplő Hévíz SK és Tarr Andráshida is munkához látott. Mint beszámoltunk róla, Hévízen új, de nem ismeretlen szakvezető, Szabó Imre irányít már.

Kerkai Attila

Hévízen egyelőre a szakvezető személyén túl más változásról nem tudtak beszámolni. Illetve Danima László, a Hévíz SK labdarúgó szakosztályának vezetője annyit jelzett, hogy a jövő héttől próbajátékosok érkeznek a csapathoz, hiszen szeretnék megerősíteni az együttest, ugyanis céljuk nem változott, vagyis a bentmaradást szeretnék kiharcolni.

Szabó Imre vezetőedző pedig nem ismeretlen a klubnál, sőt, a fürdővárosi szakmai munka vezetőjeként ténykedett az elmúlt években, korábban pedig ugyanígy betöltötte már a vezetőedzői posztot is a klubnál.

Simonfalvi Gábor, itt a ZTE FC csapatkapitányaként. Andráshidán komoly feladat várhat rá, rutinja és tudása sokat jelenthet  Fotó: Pezzetta Umberto

- Új helyzet állt elő, hiszen az eddigi vezetőedzőnk, Csáki László munkahelyi lekötöttsége miatt váltani kellett - mondta Szabó Imre, amikor arról kérdeztük, miért vállalta el a vezetőedzői posztot is. - A szakosztály-vezetés a legkézenfekvőbbnek azt találta, ha most olyan ember kerül a csapat élérte, aki ismeri a keretet és a klubot is. Alapvető célunk az NB III-as tagság megőrzése, s a keretet alkotó játékosok erre alkalmasak is. Változások a keretben természetesen lesznek, kiszemeltjeink megvannak, de hogy ki érkezik, az az elkövetkező hetek kérdése lesz.

A Hévíz felkészülési programja már össze is állt: összesen nyolc mérkőzés vár a csapatra a rajtig szerda-szombat ritmusban, az elsőt január 18-án a ZTE FC ellen játssza a csapat.

A Tarr Andráshida együttese is munkához látott. Dobos Sándor vezetőedző egy távozóról számolt be, hiszen Koltai Dániel kapus visszatért Szombathelyre.

- Ami nem titok, hogy Simonfalvi Gábor velünk edz, sőt, már az ősszel is tréningezett velünk, miután eljött Győrből - hallottuk a szakvezetőtől. - Tulajdonképpen megegyeztünk vele, de még nem a mi játékosunk. Azt gondolom, hogy olyan kvalitású labdarúgóról van szó, aki mindenképpen segíteni tud nekünk, hiszen a védelmet szerettem volna mindenképpen megerősíteni a télen. Rajta kívül még egy védőt szeretnénk igazolni, ez a tervünk.

Az Andráshida a tavaszi rajtig öt felkészülési mérkőzést vív, ezek között van még kérdőjel, de hamarosan ez is tisztázódik. Annyi bizonyos, hogy az első felkészülési találkozót jövő szombaton a megye I-es Nagykanizsával vívja az Andráshida a dél-zalai városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!