Sport

2017.05.23. 17:40

ZTE KK: a bajnok után itt az alapszakasz győztese

Eljött a szerda, amely újra a pályán találja a Zalakerámia-ZTE KK-t, ám ezt senki sem bánja. Az egerszegiek 18.30-tól Székesfehérváron, az Alba Fehérvár ellen kezdik meg három győzelemig tartó párharcukat.

Varga Andor

Zalai szempontból a legkedvezőbb forgatókönyv szerint folytatódik tehát a férfi kosárlabda-bajnokság sorozata. A négy "életben maradt" együttes most már a döntőbe jutásért harcol. A Zalakerámia-ZTE KK vasárnapi győzelme után hétfőn csak egy könnyed átmozgatást tartott, kedden videózás és egy csapatedzés szerepelt a programban. Több nem is fért volna bele a szűkös időbe.

- Ha egy hét lett volna a következő mérkőzésig, akkor sem lehetett volna taktikailag jobban felkészülni - állapította meg Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. - Mentálisan rendben van a csapat, továbbjutottunk, ez nagy lökést ad. Az erőnléti kérdés azonban más. Az Alba Fehérvár egy hetet készülhetett az újabb találkozójára, ami hosszú távon sokat jelenthet számára, rövid távon viszont nem biztos. Mi benne maradtunk a meccsritmusban, győztünk legutóbb, a pszichés teher szerintem most inkább a fehérváriakon lesz. Mi egyre magasabbra tettük magunkak a lécet, előbb a nyolc közé, majd az ötbe "csúsztunk be", és mostanra elértük, hogy mások sem tartanak esélytelenebbnek bennünket az Albánál. A bajnokot ejtettük ki, most pedig az alapszakaszt megnyerő bajnokesélyessel meccselhetünk a döntőért. Rajtunk nem lesz nyomás, de sikerre éhesek vagyunk!

A ZTE KK és az Alba Fehérvár a szezon során eddig ötször találkozott egymással. Ebből a kakukktojás a Magyar Kupa-mérkőzés volt, amit simán nyert a Fehérvár. A bajnokikon az alapszakaszban az Alba nyerte mindkét mérkőzést, a középszakaszban viszont a ZTE KK verte oda-vissza a Fehérvárt.

Braniszlav Dzuniccsal, a fehérváriak vezetőedzőjével is beszéltünk az esélyekről, legelőbb azt kérdezve tőle: mennyire lepte meg a ZTE KK továbbjutása.

- Nem lepődtem meg - hangzott a válasz. - Ahogy a bajnokságban a ZTE és a Szolnok teljesített, és azzal, hogy az egerszegieknél volt a pályaelőny, számomra nem volt meglepetés a ZTE továbbjutása. Nagyon jó és izgalmas párharc elé nézünk az egerszegiekkel, ebben biztos vagyok. Számunkra az egy hét szünet a sérültjeink miatt is fontos volt, hiszen öt-hat játékosomra az elmúlt időszakban nagy teher hárult. A ZTE azonban lendületből érkezik hozzánk, és ez számunkra veszélyes lehet. Szerdán is azt a játékot próbáljuk nyújtani, amit a bajnokság során. A legfőbb cél, hogy megtartsuk a pályaelőnyünket.

Az Alba csapatától Burgess hazautazott, hiszen műteni kell, az április eleje óta sérült Edwards viszont beszáll a játékba. A ZTE KK-nál visszatér Drungilas, Mohács Mátét pedig kedden, a délelőtti kondiedzése után faggattuk az reményeikről.

- Nagyon csalódottak lettünk volna, ha nem jutunk tovább vasárnap - mondta a Szolnok elleni találkozó egyik nyerőembere. - Ez olyan energiát szabadíthat fel mindenkiben, ami után már senki sem gondolja, hogy ne tudnánk akár ebből a párharcból is továbbmenni. És tovább is akarunk jutni! Dinamikusabb csapat az Alba, mint a Szolnok, de tudjuk, hogy mit kell játszani ellene. A párharc 0-0-ról indul, a pályaelőny egyelőre ott van, de nyertünk már az idén Fehérváron...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!