Sport

2016.01.27. 20:15

Papírforma: A ZTE legyőzte a Sárvárt a felkészülési meccsen

Zalaegerszeg – Szerdán a ZTE FC labdarúgócsapata kora este felkészülési mérkőzésen fogadta az NB III-as Sárvár együttesét. A ZTE FC biztosan győzött.

Kerkai Attila

ZTE FC–Sárvár 5-0 (4-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kiss N.

ZTE FC: Szappanos – Simonfalvi, Gyagya, Króner (Forgács), Szalkai (Bailo) – Nagy T. (Hegedüs), Wittrédi (Végh), Szakály A. – Gottfried (Fujsz), Daru, Ekker. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Daru (19., 45., 50.), Gottfried (31.), Wittrédi (33.).

Meglehetősen foghíjas kerettel várta az újabb felkészülési találkozót a ZTE FC, hiszen csupán négy mezőnyjátékos és egy kapus szerepelt a cserék között. Sérülés miatt Babati, Bedi, Bíró, Koller, Horváth R., Patvaros és Városi is kihagyta a találkozót. Az első félidőben már 4-0-ra vezetett a ZTE FC, és a második játékrész is ZTE-fölényben telt el, Daru büntetőjével alakult ki a végeredmény, ami egyben a támadó harmadik találatát is jelentette.

Túlerőben a fehér szerelésben játszó egerszegi játékosok a szerda esti összecsapáson. A meccsen érvényesült a papírforma
Fotó: Katona Tibor

Szőllősi Ferenc és Fodor Marcell neve sem szerepelt a nevezettek között. Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője még délelőtt jelezte, hogy Szőllősivel közös megegyezéssel szerződést bontanak, és Ajkán folytatja; az esti órákban pedig Fodor esetében is megszületett a megállapodás, így ő is a Veszprém megyei együtteshez csatlakozik.

Egy másik, a ZTE FC-t érintő információ pedig a ZTE-stadion munkálatairól tartott délelőtti sajtótájékoztatón hangzott el. Végh Gábor többségi tulajdonos elmondta: a tavaszi első hazai találkozót a csapat várhatóan március 5-én játssza a stadion ősszel felújított játékterén (akkor egyébként a Mezőkövesd a vendég). Mindez függ az időjárástól is, hiszen a pálya fűtési rendszere még építés alatt áll. A február 20-án esedékes tavaszi nyitófordulóban a ZTE FC–Szigetszentmiklós találkozót valószínűleg Andráshidán rendezik meg, feltéve, ha az MLSZ engedélyezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!