Sport

2017.05.10. 19:04

Előny a ZTE KK csapatánál - Drámai csatában győzött az egerszegi csapat a címvédő Szolnok ellen

ZALAEGERSZEG - Szerdán megkezdődött a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a rájátszás sorozata. A negyeddöntő első felvonásában a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Szolnoki Olaj KK-t fogadta és drámai csatában egerszegi siker született.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK- Szolnoki Olaj KK 79-76 (19-22, 16-14, 23-17, 21-23)

Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Pálla, Papp, Hegedüs.

ZTE KK: Ubilla 17, Norfleet 11/3, Benke 14/6, Szabó Zs. 2, Drungilas 14. Csere: Wright 7, Mohácsi 10/6, Kis R. 4. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Pavlicevic 16/12, Vojvoda 19, Eilingsfeld 4, Barnies 11/9, Andric 9. Csere: Tóth Á. 9, Popovic 8/6, Borisov. Vezetőedző: Zoran Kmezic.

Kipontozódott: Andric (39.).

Aki számított, senki sem hiányzott egyik oldalon sem, így a Szolnok korábbi sérültjei is vállalták a játékot, ahogy a hazaiaknál is. A várt és remek hangulatban kezdődött a mérkőzés és sok kihagyott helyzettel, de várható volt, hogy ez nem tart majd örökké. Ettől függetlenül nem esett sok pont, ám annál nagyobb taktikai csata zajlott a pályán. A ZTE KK vezetett (15-12), de Drungilas esetében például a korábbiaknál több pihenővel kellett számolnia Bencze Tamás vezetőedzőnek. A litván éppen csak felépült betegségéből. A Szolnok fordított, elsősorban Tóth és Vojvoda pontjaival (21-27), miközben a ZTE KK továbbra is sok dobást hibázott. A második negyed közepén jött ki ebből a szériából a hazai csapat (28-27), amely elkezdett még hatékonyabban védekezni. Benke kosarai jöttek jókor, de persze hibák becsúsztak, s volt a pályán egy ellenfél is, méghozzá a regnáló bajnok, amely erős csapattal rendelkezik. Az, hogy a szünetben vezetett (35-36) a Szolnok, semmit nem jelentett, hiszen egy mérkőzést a végén kell megnyerni.

Fordulás után gyorsan visszavette a vezetést a ZTE KK, amiben Ubilla pontjai voltak a döntő jelentőségűek (42-36). A mérkőzés pedig egyre feszültebb lett, ahogy teltek a percek, de nagyon sok idő volt még így is hátra. Óriási küzdelem zajlott a pályán és a ZTE kapott el egy jobb szériát, amivel a 26. percre 12 ponttal lépett el (50-38). Hat perc alatt a Szolnok mindössze két pontot ért el, ami a zalaiak védekezését is dicséri, azonban a negyed vége előtt összekapta magát a vendégcsapat és visszazárkózott (58-53). Óriási csata nézett ki az utolsó negyedre. A Szolnok a 34. percben egyenlített a jól játszó Pavlicevic triplájával (62-62), a ZTE KK-nál elmaradtak a pontok, s nem jöttek be a távoli kísérletek sem. Aztán Norfleet hármasa esett be (68-67), de jött a válasz és itt vált egyértelművé, hogy ez a mérkőzés csak a legvégén dőlhet el. Az utolsó perc Mohácsi hármasa után 73-71-nél kezdődött Andric pedig kipontozódott. Barnies távolija után azonnal időt kértek a hazaiak (75-74), támadott a ZTE, de Ubilla eladta a labdát és Vojvoda nem hibázott (75-76). Végül Benke és Ubilla büntetői kellett a ZTE KK sikeréhez. A párharcban 1-0-ra vezet a ZTE KK.

Folytatás szombaton Szolnokon, amely mérkőzésre a Tisza-partiak 110 darab jegyet biztosítanak a ZTE KK szurkolóinak. A belépőket csütörtökön 10 órától lehet megvásárolni a Dísz téri Kvártélyház Jegyirodában.

A negyeddöntő első körének további eredményei: Falco-Kaposvár 82-72, Körmend-PVSK 81-95, Alba Fehérvár-Kecskemét 89-79 - hosszabbítás után.

Bencze Tamás: - nagyon nehéz mérkőzés volt, ez már egy másik műfaj, hiszen ez a rájátszás és nagyon nem lehet hibázni. Próbáltam is levenni a terhet a játékosokról, de az elején ez mintha nem sikerült volna. Nyomás alatt játszottunk, és ezt is elbírtuk. Meghaltunk a sikerért a pályán  a kozönséggel együtt.

Zoran Kmezic: - Itt Zalaegerszegen mindig elrontunk valamit. Most bizonyos szituációkban fegyelmezeetlenek voltunk és sokba került az eladott 18 labdánk is. Pozitív, hogy a csapat nagyon keményen küzdött a siker reményében és ebben bízunk, hogy legközelebb sikerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!