Sport

2016.08.28. 15:23

Először érkezett, győzött

Keszthely – Hujbert Flórián nyerte meg az immár 35. alkalommal megrendezett Nemzetközi Sakkversenyt, mely egyben a VII. Dr. Hévízi László Emlékverseny is volt.

Keszey Ágnes

A  győztes először vett részt ezen a megmérettetésen, s mint érdeklődésünkre elmesélte: úgy érkezett a keszthelyi nemzetközi sakkversenyre, hogy nyertesként tér haza. A győzelem mellett különösen fontos volt számára a mérkőzések jó hangulata, a külföldi versenyzők jelenléte és a Balaton közelsége. Mindezek ellenére a múlt hét végén kezdődött és vasárnap véget ért versenynek voltak nehéz szakaszai számára.

- A két másik dobogós ellen hullámzó partikat  is játszottam. Ott  fordítva is elsülhetett volna. A végén örültem, hogy relatíve előnnyel tudtam zárni - összegezte Hujbert Flórián, aki Vácról érkezett, s a fővárosi Pénzügyőr NB I-es csapat tagja. A verseny második helyezettje Grimm Dániel (Dunaharaszti MTK),  harmadik Ress Tamás (Győri Elektromos SE) lett.

Középen a győztes Hujbert Flórián, bal oldalon a keszthelyi önkormányzat Emberi Erőforrások Bizottság elnöke: Csótár András, jobbra Szalai István Fotó: A szerző

A győztes értékszám alapján   kezdettől esélyes volt.

- Ehhez méltóan is szerepelt: 7,5 ponttal magabiztosan szerezte meg a győzelmet. Az után lévők közül a 2.- 8- ig helyen  bárki lehetett volna holtversenyben 6,5 ponttal -adott gyors összegzést lapunknak Györkös Lajos versenybíró. S bár voltaképpen a papírforma érvényesült, számára is volt  izgalmas pillanat.

- Hogy befejeződik -e eredményhirdetésre a verseny - mondta nevetve, hozzátéve: a senior játékosok teljesítménye lepte meg.

-  Régóta ismerem Kádár Gábort, aki a verseny legidősebb versenyzője a maga 81 évével - kitűnően bírta, 5,5 pontot szerzett.   Nekem ő volt pozitív meglepetés, mert  ebben a korban nehezebb a versenyzés. De szép számmal volt több  idősebb versenyző is, ők is jól szerepeltek. A fiatalabb korosztály azért nem képviselte népesen magát, mert most volt az utánpótlás EB, sok gyerek ott játszott. - elemezte a bíró. Szalai István főszervező elmondta: idén kilencven sakkozó vett rész a versenyen, s többen  már neveztek is a jövő évire.

A vasárnapi kiderült, hogy  a  legjobb női versenyző címet Szente – Varga Fruzsina érdemelte ki.  A legjobb zalai versenyzők: Kiss Judit és Sipos János lettek. A  legjobb keszthelyi játékos: Hajdú Sándor lett, a helyiek közül az élen végzett az ifjúsági korosztályból: Tóth Dániel, a seniorok között pedig Jansen Christof, s még számos díj gazdára talált a versenyen való részvétel alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!