Sport

2017.04.09. 19:25

Megyei I: Először nyert idén a Gyenesdiás

Zalaegerszeg - A hét végén a 22. fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztályban. Két idegenbeli siker mellett két döntetlen és három hazai győzelem a játéknap mérlege.

Zalai Hírlap

Lenti TE Sport 36-Lets Do It Technoroll Teskánd 3-1 (3-0)

Lenti, 80 néző. Jv.: Novák R.

Lenti: Balogh B. (Simon) - Fehér, Czigány, Szabó, Lovrencsics, Sárkány, Balog M. (Hermán, Porédos), Horváth M., Kiss, Horváth I. (Bogdán). Edző: Kovács Béla.

Teskánd: Bucsics (Horváth) - Zsuppán, Magyar, Gulyás, Major, Hadrik, Viola (Gángó), Kecskés, Pergel D., Vizsy (Boczföldi), Németh. Edző: Pergel Attila.

A parádés első 30 percet produkáló hazai csapat három gólt szerezve szinte megnyerte a találkozót. A lenti játékosok ezt el is hitték és a második félidőben egy teljesen más szellemű együttes lépett pályára. Ahhoz, hogy a mérkőzést megnyerje a Lenti, kellett Balogh B. óriási bravúrja és a hazai kapufa segítsége is. Összességében főleg az első félidei játék alapján a hazai csapat győzelme megérdemelt.

Gólszerzők: Horváth M., Horváth I., Kiss, ill. Pergel D. Jók: Balogh B., Szabó, Horváth M., Fehér, ill. Major, Magyar, Pergel D. U19: Lenti-Teskánd 4-1.

 

Femat Csesztreg-Flexibil-Top Zalakomár 7-0 (2-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Bors B.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Horváth R., Nemsics (Őr), Elek, Kancsal, Szekeres (Molnár), Nagy N., Nagy R. (Fülöp), Magai, Kiss Ba., Pethő (Szabó). Edző: Őr József.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Bagó, Takács, Fenusz, Horváth I. (Horváth G.), Horváth J. (Horváth T.), Földesi, Horváth Zs., Szelei, Mészáros, Fábián. Edző: Horváth Gábor.

A hazai csapat akarata érvényesült és többet is támadott az első félidőben, a 26. percben pedig Kiss Balázs bal oldali beadása után Pethő meg is szerezte a vezetést a Csesztregnek. A 42. percben Nagy N. szépen lőtte ki a hosszú sarkot, 2-0. A 47. percben egy védelmi hiba után Kiss Balázs könnyedén lőtt a kapuba, majd Horváth R. emelését követően már négy gól volt a hazaiak előnye. Ez után Kiss Balázs percei következtek, háromszor mattolta a vendégek védelmét és beállította a 7-0-s végeredményt. Jó iramú, nézőcsalogató mérkőzésen a helyzeteiket értékesítő hazaiak magabiztos győzelmet szereztek.

Gólszerzők: Kiss Ba. (4), Pethő, Nagy N., Horváth R. Jók: Kiss Ba. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Tóth-Pajor M., Fenusz. U19: Csesztreg-Zalakomár 1-3.

 

Türje-Gyenesdiás Kinizsi 1-6 (1-4)

Türje, 50 néző. Jv.: Hegedüs M.

Türje: Farkas T. - Balázs M., Egyed, Vasas, Szép, Koczka, Kanizsai (Ágh), Nagy T., Kerkai, Nagy A., Károly (Szabatin). Edző: Guitprecht László.

Gyenesdiás: Konkoly - Hajba Gá., Hegyi, Szőcze (Mátó), Soós M. (Soós G.), Szabó B., Sipőcz (Torsa), Szigeti, Pandur, Balogh G., Sipos. Edző: Hajba Géza.

A két jó kapcsolatot ápoló csapat közti nagy küzdelem ezúttal elmaradt. A sportszerű, de alacsony színvonalú mérkőzésen a hazaiak kapufákat, a vendégek gólokat lőttek, így a Gyenesdiás megérdemelt győzelmet aratott.

Gólszerzők: Nagy A., ill. Soós M. (2), Pandur, Soós G., Szőcze, Balogh G. Jók: Nagy A., ill. Sipos, Soós M., Szabó B., Pandur. U19: Türje-Gyenesdiás 7-0.

 

Szerszámsziget-Zalalövő-Szepetnek 1-3 (1-1)

Zalalövő, 150 néző. Jv.: Kubicsek M.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Kellner, Tóth B., Cseresznyés, Gyenese, Zsoldos, Mavolo, Tóth Á., Sipos (Darabos), Nagy D. Edző: Ostrom János.

Szepetnek: Horváth G. - Kalinics, Balázs (Szabó B.), Szép (Pesti), Bedő, Karakai (Cs. Horváth), László (Petánovics), Nagy T., Völgyi, Rákhely, Szőke (Kollár). Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Az első játékrész közepén Nagy Tamás váratlan, ámde pontos 25 méteres lövéssel megszerezte a vezetést a vendégeknek, 0-1. A játékrész vége felé Tóth Ádám robogott el a bal szélen, középre adott és az érkező Mavolo a hálóba lőtt, 1-1. A második félidő derekán Karakai a kaputól 25 méterre kapott labdát, megfordult és zavartalanul lőtt a hazai kapuba, 1-2. Az egyenlítésért harcoló ZTK ellen a mérkőzés végén Kollár egy kontra végén biztosította be a vendégsikert. Kemény, jó iramú mérkőzésen a vendégcsapat célratörő játékkal megérdemelten vitte el a három pontot.

Gólszerzők: Mavolo, ill. Nagy T., Karakai, Kollár. Jók: Szőke, Kellner, Tóth Á., ill. Kalinics, Karakai, Rákhely, Völgyi. U19: Zalalövő-Szepetnek 0-4.

 

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák-Zalagrár Pókaszepetk 4-3 (2-0)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Vincze G.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás (Kálcsics), Piecs, Lukács, Dolmányos, Szabó, Pál, Horváth, Mulasics (Póka), Ganzer, Ötvös. Edző: Sneff Ferenc.

Pókaszepetk: Lepár - Kovács, Büki, Pethő (Molnár), Bognár, Hemela (Szekeres), Lukács, Bertók (Csécs Z.), Száraz, Horváth, Karvalics. Edző: Lepár Attila.

Jól kezdtek a vendégek, és az első negyedórában veszélyes kontrákkal helyzeteket alakítottak ki, de ezek kimaradtak. A félidő közepétől rövid időszakban két gyors hazai gól következett, majd újabb kiskanizsai helyzetek, de ez maradt a félidei eredmény is. Szünet után a vendégek voltak aktívabbak, és a második félidő elején gyorsan szépítettek. A játékrész közepén büntetőből már az egyenlítést is megszerezték a vendégek, majd a hazai rövidzárlatot kihasználva hamarosan előnyhöz is jutottak. Ezt követően igyekezett a hazai csapat változtatni a helyzeten és a vége előtt nem sokkal egy szép találattal megszületett az egyenlítés. Két perccel a vége előtt ismételt hazai roham eredménye pedig a győzelmet jelentette a hazaiaknak. Küzdelmes, fordulatos, gólokban gazdag mérkőzést nyert meg a hazai csapat.

Gólszerzők: Lukács, Dolmányos, Kálcsics, Pál, ill. Karvalics (2), Horváth. Jók: Kálcsics, Dolmányos, Szabó, Ganzer, ill. Horváth, Büki, Lepár. U19: Kiskanizsa-Pókaszepetk 12-1.

 

Semjénháza-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 1-1 (0-0)

Semjénháza, 150 néző. Jv.: Németh I.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. - Schuller, Orbán, Kapuvári, Nagy, Latin (Papp), Kuzma, Szakmeiszter J. (Kocsis), Novák (Kollár), Kovács (Szollár), Horváth (Varga). Edző: Markek István.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Vastag, Csik, Gájer F., Horváth B., Bonyhárd (Kónya), Horváth D., Németh (Tóth R.), Tóth D., Gájer P., Sümegi (Csarmasz). Edző: Jankovics Péter.

A semjénházai Szakmeiszter János (balra) és a zalaszentgróti Németh András küzd a labdáért a két csapat vasárnapi mérkőzésén Fotó: Szakony Attila

Egyenlő erők küzdelmében a hazai csapat közelebb állt a győzelemhez, de az ellenfél kapusa, aki egyben a mezőny legjobbja volt, megakadályozta a hazaiakat a gólszerzésben több esetben is. Ezután érvényesült a foci törvénye, sok kihagyott hazai helyzet megbosszulta magát és a hosszabbításban egyenlített és elvitte az egyik pontot a Szentgrót együttese.

Gólszerzők: Horváth D. (öngól), ill. Gájer P. Jók: Nagy M., Orbán, Kapuvári, ill. Tóth Zs. (a mezőny legjobbja). U19: Semjénháza-Zalaszentgrót 2-4.

A 22. fordulóban Lentiből Kosár Lajos, Csesztregről Kopecskó János, Türjéről Guitprecht László, Nagykanizsáról Kühne László, Kiskanizsáról Kápolnás Zoltán, Zalalövőről Herczeg Imre, Semjénházáról Kárpáti István tudósított lapunknak.

Északi-csoport

 

Keszthely Milefa-Sármellék 11-1 (5-0), Böde-Cserszegtomaj 5-0 (3-0), Várvölgy-Zalaszentgyörgy 0-1 (0-0), Police-Ola-Zalaszentiván 1-1 (1-1), Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti-Nagykapornak 2-4 (2-2), Z-Service Zalaszentmihály-Rezi Petőfi 4-2 (1-1), Páterdomb-Helsa Andráshida TE 1-2 (1-1).

Déli-csoport

 

Molnári-Páka 0-2 (0-2), Felsőrajk-Gelse Termál 0-2 (0-0), ZNet-Telekom Becsehely-Sportklub Gutorfölde 1-1 (0-1), Reák-Gép Bak-Sava-Borsfa-Borsfa 2-2 (2-1), Miklósfa-Pölöske 4-3 (2-1).

Nagykanizsa-Olajmunkás Gellénháza 1-1 (1-1)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Lapath D.

Nagykanizsa: Szabó - Péter (Zsirai A.), Papp, Csáki, Hóbor, Kiss (Kulcsár), Gerencsér, Rácz. (Orbán), Szalai (Ágoston), Nagy G. (Zsirai P.), Péntek. Edző: Gombos Zsolt.

Gellénháza: Cseresnyés - Keszei, Török (Turi), Horváth, Bognár (Pilisi), Szabó (Toplak B.), Odonics (Bencze), Dávid, Nagy Z., Pintér (Ferenczi), Nagy B. (Toplak G.). Játékos-edző: Bencze Péter.

Gólszerzők: Nagy G., ill. Nagy B. Jók: Szabó (a mezőny legjobbja), Nagy G., ill. az egész csapat. Kiállítva: Hóbor (30., Nagykanizsa).

A kanizsai Szalai Dániel (fehérben) próbálja utolérni a Gellénháza játékosát, Nagy Zoltán Gyulát a szombati rangadón Fotó: Szakony Attila

Alapvetően nem hozott rossz mérkőzést a forduló rangadója Nagykanizsán, hiszen voltak a meccsnek a döntetlen ellenére is bizonyos fordulatai, na meg taktikai téren is vizsgázhattak a trénerek. Egyöntetű a vélemény, a listavezető Kanizsa valóban jól kezdte a találkozót a harmadik Gellénháza ellen, idővel azonban kiegyenlítetté vált a játék, amit az Olajmunkás ki is használt és egyenlített. Még az első félidőben, Hóbor Gergő kiállítása után majdhogynem új összecsapás kezdődött, a vendégek ráérezhettek, hogy akár a három pont is megszerezhető: innentől nyugodtan írhatjuk, hogy Szabó Ádám az UFC kapujában nagy napot produkált. Mindez annak volt betudható, hogy az emberhátrány ellenére a Nagykanizsa tíz emberrel is hajtott a győzelemért. Mentek előre becsülettel, néhány játékosuk alaposan kifutotta magát. Bencze Péter legénysége pedig a veszélyes ellencsapásokban bízhatott. Végül mégis döntetlen lett, aminek alighanem a szabadnapos Csács-NSE örülhetett igazán a vasárnapi, egymás elleni "megaderbi" előtt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!