Sport

2017.04.09. 19:25

NB III: Először nyert tavasszal a Hida

Andráshida/Kaposvár - A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában megszerezte első tavaszi győzelmét a Tarr Andráshida. A Hévíz emberhátrányban nagyon értékes pontot mentett Kaposváron.

Kerkai Attila

Tarr Andráshida SC- VLS Veszprém 2-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Derdák.

Andráshida: Horváth M. - Horváth T., Balla, Simonfalvi, Varga (Fülöp) -Horváth D. (Szabó M.) Marsai, Bíró, Szegleti - Tóth L.(Takács) Vittman. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Tóth L. (66.), Bíró (72.), illetve Bognár (60.). Kiállítva: Kocsis (65., Veszprém).

Az alsóházban tanyázó csapatok összecsapásán a vendégek előtt adódott az első lehetőség, de Horváth M. lábbal védett. Enyhe fölényben játszott az Andráshida, a vendégek kontrázni próbáltak a gyors Molnár révén. A félidő zárásaként Bíró fejesét védte bravúrral a vendégek kapusa. Fordulás után mezőnyfölényt harcolt k az Andráshida, sorra rúgta a szögleteket, ám eredmény nélkül. Egy ritka kontra végén a Veszprém megszerezte a vezetést, de rá pár percre a vendégeknél Kocsis megkapta második sárga lapját, ami pirosat ért. A zalaiak gyorsan kihasználták az emberelőnyt: előbb Tóth L. egy bombagóllal egyenlített, majd egy kapufa után Bíró talált be. A hátralévő időben taktikus játékkal az Andráshida megtartotta előnyét, amely a kiállítás után nagyszerűen élt a lehetőségeivel, s ezzel megszerezte első tavaszi győzelmét.

Dobos Sándor: Nagyon érett már számunkra ez a siker. Több tavaszi találkozónkon is jól játszottunk, közel álltunk a bravúrhoz, de nem sikerült győznünk. A helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk a tavaszra megerősödött vendégek ellen.

Az andráshidai Varga Márk (sárgában) és a veszprémi Bene Zsombor fut versenyt a labdáért a szombati mérkőzésen Fotó: Pezzetta Umberto

Kaposvári Rákóczi-Hévíz SK 0-0

Kaposvár, 300 néző. Jv.: Jakab.

Hévíz: Jánosa - Bolla, Szabó, Keresztes (Czibor), Nedelkó - Horváth P., Buzási, Szi-Péter, Horváth M. (Szántó) - Polareczki (Fujsz), Pálfi D. Edző: Szabó Imre.

Kiállítva: Pálfi D. (37.).

Nem várt könnyű feladat a Hévíz együttesére, hiszen az egyik élcsapat vendége volt. A zalaiak nagyon fegyelmezetten futballoztak, de már az első félidőben megfogyatkoztak, hiszen Pálfi megkapta a második sárga lapot, így a pirosat is. A Kaposvár még nagyobb nyomás alá helyezte a Hévíz csapatát, amely ha kellett, Jánosa bravúrjaival vagy önfeláldozó védekezéssel, de pontot mentett idegenben, ráadásul tíz emberrel.

Szabó Imre: Fegyelmezetten, szervezetten és végre sorsdöntő hiba nélkül játszottunk. Biztos vagyok abban, hogy ez a döntetlen most lendületet ad a csapatnak.

A 26. forduló további eredményei: Sárvár-III. Ker TVE 2-1, Diósd-Csorna 0-2, Gyirmót II-Komárom 3-0, Ajka-Puskás Akadémia FC II 0-1, Csepel-Bp. Honvéd II 0-0, ETO FC Győr-Videoton 4-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!