Sport

2016.07.05. 17:35

Előtérben a fiatalok - Szerdán Szlovéniában játszik az NB II-es ZTE FC

Szerdán Szlovéniában kezdi meg nyári felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata. Az egerszegiek a Muraszombathoz közeli NK Verzej vendégei lesznek 18 órától.

Kerkai Attila

A szlovén II. ligás rivális elleni csatában a keret minden tagja hadrafogható, de ezúttal a fiataloknak jut majd több lehetőség.

- Úgy terveztük, hogy az erre a hétre jutó két mérkőzésen a keret minden tagja nagyjából azonos játéklehetőséghez jut - tájékoztatott Csató Sándor vezetőedző. - Szerdán inkább a fiatalok, míg a szombati, Gyirmót elleni meccsen a többiek játszanak többet. A munkával elégedett vagyok, szerencsére nincs sérült és a tervezett program szerint készül a csapat.

Szemben kékben Wittrédi a Sopron ellen. A ZTE még vár rá
Fotó: Archív/Pezzetta

Ami a keretet illeti, eldőlt néhány kérdés. A kölcsönjátékosok közül egyelőre nem tér vissza senki a ZTE FC-hez. Pajor Imre Kozármislenybe kerül, Tóth Benjamin Hévízre megy, Szegleti Gergely és Bíró András pedig szeretne Andráshidán maradni, de utóbbi esetében akár ajkai kölcsönadás is szóba jöhet. Friss hír, hogy Bailo Dávidnak profi státuszt kínál a klub, hiszen a középpályás eddig csak amatőr szerződéssel rendelkezett.

Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője kérdésünkre elmondta: Wittrédi Dávid esetében most már végső határidőt tűztek ki, szerdára. A tavasszal a ZTE-ben futballozó játékos szerdődése csak akkor hosszabbodott volna meg automatikusan, ha a csapat az NB I-be jut. A ZTE FC ajánlatot tett a játékosnak, aki némi módosítást szeretne ezen. Az ügyvezető leszögezte: szerdáig fenntartják az ajánlatot, változatni azonban nem fognak rajta.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!