Sport

2015.12.30. 16:02

Elsült a mozsárágyú is az Óévbúcsúztató Versenyen

Zalaegerszeg - A sportbarátság ápolása mellett nem hiányzott a jókedv és az évbúcsúztató hangulat sem, de mindenekelőtt kellett egy jó kis versengés a PLE Zalaegerszeg hagyományos, Óévbúcsúztató Versenyén, melyen szó szerint bajnoki formában lőttek néhányan.

Kerkai Attila

- Hetven főre főztem, de ennél többen vagyunk - „jelentette” odaérkezésünkkor Nagy György, a PLE Zalaegerszeg vezetője, amint éppen letette a fegyvert, hiszen befejezte számát. A bográcsban a babgulyás tette a „dolgát” (rotyogott), miközben egy cowboy és egy prémvadász érkezett, de nem a vadnyugat elevenedett meg. Egyszerűen ilyen hangulat fogadott bennünket az Ebergényi úti lőtéren, amelyet a maximumra járattak most is, hiszen rendeztek légfegyveres, pisztolyos, puskás és történelmi lövész számokat. - Ha van időtök maradjatok, hiszen a verseny végén pezsgővel koccintunk és az év lezárásaként elsütjük a mozsárúgyút is. Na, az nagyot szól majd... - íme Nagy György invitálása, de a verseny ezen részéből már kimaradtunk. Az év végi viadalra - melyet 20 esztendeje rendeznek meg - most is nagyon sokan jöttek.

Korhű fegyverhez nagyjából hasonló öltözet jár a történelmi pontlövőknél. Balról Trexler Gyula, Szili Péter, Szili János, Kapócs István és Szabó Árpád nézett bele fotós kollégánk kamerájába Fotó: Katona Tibor

Gyakorlatilag a Dunántúl minden szegletéből érkezett lövész és még Szlovéniából is. - Húsz éve négy szlovén és négy magyar lövész búcsúztatta versennye az óévet és ez fejlődött tovább, úgyhogy ma már év közben jelzik a sporttársak, hogy jönni akarnak - mindezt már Góra Balázs, a PLE Zalaegerszeg elnöke említette. - A sportbarátságról szól ez a találkozó, de az értékelésről, az összegzésről is. És persze a versenyről, ami most is hozott kiváló eredményeket. Méghozzá úgy, hogy néhányan bajnoki formában lőttek.

 

A légpuska 20 lövéses számban Vlaszákné Nyírő Barbara (PLE Zeg.) 183 kört ért el, ami jobb, mint az idei ob győztes eredménye. A válogatott Tátrai Miklós, aki a Bp. Honvéd igazoltja, de most egerszegiként indult 193 kört jegyzett a sportpisztolyos számban, a 60 éven felettieknél a kapuvári Szabó M. Károly 190-et, ami szintén remek eredmény. A történelmi pontlövőknél a soproni Kecskés Róbert (Frommer) 91 kört, a paksi Nikl László (Kuchenreuter) 92-t, a PLE Zalaegerszeg országos bajnoka, Pálmai Csaba (Webley) 93-at, s ezek is kiváló értékek. Vagyis, tényleg verseny volt az év végén...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!