Sport

2015.09.28. 10:02

Ennél jobbak - Csank is tudja mit kell helyre tenni

Zalaegerszeg - A hétvégi NB II-es forduló zalai szempontból legfontosabb eredménye, hogy a ZTE FC labdarúgói megőrizték dobogós pozíciójukat. És készülhetnek az ősz utolsó hazai fellépésére, vagyis a szombati, Szolnok elleni találkozóra. Az sem lesz egyszerű meccs.

Kerkai Attila

A dobogós pozíció megtartásához győzni kellett, amit el is ért 2-1-es sikerével a ZTE FC Sopronban, ám korátsem egy sima mérkőzésen, sőt... Ha a házigazda nyert volna, a látottak alapján azon sem kellett volna csodálkozni, de ezt már az edzői nyilatkozatokból is ki lehetett olvasni .

A legutóbbi fordulót követően, amikor Siófokon kapott ki a ZTE FC szintén elhangzott, hogy gyengén muzsikált a gárda. Igaz, akkor mindez csak az első félidőre lehetett érvényes, más kérdés, hogy hiába javult fel a kék-fehérek futballja, mindehhez nem társult gól, úgy meg nehéz győzni. Sopronban is valami hasonló történt, azonban jöttek a gólok, s ez döntött. Vagyis, gyenge kezdés után valamivel élénkebb játék, de összességében ez sem volt az igazi.

Bedi Bencének is voltak már jobb mérkőzései, de azért adott egy gólpasszt, amivel Babati élni tudott és ez is sokat ért Fotó: Szekeres Péter

A találkozó után Csank János, a ZTE FC szakvezetője is elmondta, hogy jobban futballozott a Sopron, csapata játéka pedig ahhoz képest meglepetés, mint amit a héten lát együttesétől.

- Nem azt mondom, hogy az edzéseken mi vagyunk a Barcelona, de lényegesen jobban megy a labda és a játék. Olyan, mintha mindezt a mérkőzésekre elfelejtenénk. A második félidőben az utolsó 20 percben szinte senki nem csinált meg egy cselt. pedig abból lett a büntető is, hogy Városi elindult. Szóval, kicsit betojósak voltunk, s ezt kell helyre tenni a következő héten - jegyezte meg a vezetőedző.

Ezek szerint benne van a játék a ZTE együttesében, csak Sopronban valahogy ez nem jött ki. Mindenesetre ez a jobbik verzió azzal szemben, mintha azt mondta volna Csank János, hogy ennyit tudnak játékosai... Ami nem lenne igaz, sőt az eddig lejátszott mérkőzéseken is bizonyította a ZTE FC, hogy képes jobb teljesítményre is. Az is tény viszont, hogy a két legutóbbi mérkőzés nem sikerült jól, de persze a soproni siker nagyon is értékes és fontos három pontot jelentett a kék-fehéreknek. Az örömteli, hogy Babati Benjamin végre betalált, higgadtan oldotta meg feladatát, amikor végre helyzetbe került, ami Bedi átadásának is az érdeme. Babatinak nem jött jól sérülése, ami miatt heteket hagyott ki, mert tulajdonképpen kizökkentette az addigi jó ritmusából. Örömteli az is, hogy Daru Bence a megítélt büntetőnél szintén higgadtan értékesítette azt, ami végül sokat ért. És örömteli, hogy Szappanos Péternek megint akadtak bravúrjai, melyek pontokat hoztak csapatának.

A ZTE szombaton az ősz utolsó hazai mérkőzésére készül a Szolnok ellen, ami az NB II-ben akár rangadónak is nevezhető. Gyakorlatilag az lesz, a harmadik fogadja a negyediket és az egerszegiek nagyon készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!