Sport

2017.05.20. 07:27

Ennyire közel még nem volt a győzelemhez a Göcsej SK

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 7. fordulójában egy héten belül másodszor találkozott a Ferencváros és a Göcsej SK. A fővárosban rendezett találkozón a hajrában szerzett góllal nyertek a hazaiak.

Jóna István

FTC Futsal-Fisher Klíma–Göcsej SK 5–4 (2–0)

Elek Gyula Aréna, 150 néző. Jv: Futó. (Juhász, Rábel)

FTC: Sikur, Birinyi, Horváth B., Safar, Komáromi, csere: Andorka, Szabó Zs., Cséka, Szegő, Karacs, Kulik. Edző: Felipe Matos

Göcsej SK: Cseresnyés, László, Apatini, Horváth D., Gugcsó, csere: Bagó, Szőke, Szente, Koronczai, Kaj. Edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Birinyi, Andorka, Safar (2), Karacs, ill. Kaj, Gugcsó. (2), Horváth D.

Tartalékos csapattal utazott el a Göcsej a Fradihoz. A hiányzók között volt Tóth Zoltán, Kottán Krisztián, Nagy Gergő. A csapattal tartott viszont Kaj András és Szente Gábor is.

Az első félidőben a hazaiak domináltak. A negyedik percben kis szerencsével előnyhöz juthatott volna a zalai együttes, majd nem sokkal később Cseresnyésnek kellett bravúrral hárítania. Sorra jöttek a Fradi helyzetek és a 12. percben Birinyi jutatta előnyhöz a zöld-fehéreket (1-0). Nem tudott újítani a vendégcsapat és a 17. percben Andorka már a második hazai gólt szerezte (2-0). Minden jel arra mutatott, hogy sima hazai győzelem születik.

Nem így történt! A második félidőre egy sokkal szervezettebben és eredményesebben futsalozó Göcsej jött ki a pályára. A határozott védekezést nem nézték jó szemmel a sporik és öt perc alatt öt faultot fújtak Bagó Gábor együttesére, ami után sokkal koncentráltabban kellett játszaniuk a vendégeknek. A 25. percben Kaj szépített, majd két perccel később Gugcsó szabadrúgásból egyenlített (2-2). Az egyenlítés után rendezte sorait a hazai csapat és jöttek a helyzetek is. A gólokat mégis a Göcsej szerezte. A 32. percben egy kontra végén Gugcsó volt újra eredményes, majd a 33. percben Horváth Detre már kétgólosra növelte a vendég előnyt (2-4). A Fradi 5 a 4-es támadásra ált át és a 35-36. percben Safar Tony duplájával kiegyenlítettek (4-4). A vendégeknél többen 30 perc fölött játszottak és ez az emberelőnyös szituáció elleni védekezésben csúszásokhoz vezetett. A győztes gólt Karacs vitte be egy perccel a találkozó vége előtt, ami annyit jelentett, hogy a fővárosiak egy héten belül kétszer is legyőzték a zalaiakat.

Bagó Gábor: - Szegény embert még az ág is húzza. Teljesen igaz ránk ez a mondás, hiszen vert helyzetből fordítottunk, de a fáradtság a végén győzött és az ellenfél is. Köszönöm a játékosoknak a harcos játékot és rutinos játékosainknak is a segítséget.

A két csapat között immár kilencpontosra nőtt a távolság, így sajnos egyre nehezebb lesz a Göcsejnek a kiesést elkerülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!