Sport

2016.08.25. 16:20

MEGYE I: Szepetneken a Lenti, egymás ellen a "kupacsapatok"

A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában még csak a 3. fordulót rendezik a hét végén. Talán nem túl korai rangadónak nevezni például a Szepetnek-Lenti TE találkozót ebből a körből, s emellett is még akadnak érdekesnek ígérkező találkozók.

Kerkai Attila

A Lenti TE és a nyáron megerősödött Szepetnek is két győzelemmel kezdett. Szombaton 18 órától Szepetneken egymás ellen mérkőznek meg úgy, hogy a Lenti TE a legutóbbi fordulóban 11-0-ra kiütötte az újonc Türje együttesét. Sebők József, a lentiek játékos-edzője ezúttal egész más találkozóra készül.

- Egy biztos, egészen más formátumú mérkőzés elé nézünk - szögezte le a hajdani válogatott labdarúgó. - A Szepetnek jól erősített a nyáron, ez meg is látszik a játékán, úgyhogy nem lesz egyszerű mérkőzés ez, de pontokban gondolkodunk. Csesztregen rangadót nyertünk, majd a múlt héten az újoncot meggyőző játékkal vertük. Lelkes volt az ellenfél, ám azt gondolom, hogy ezen a találkozón most ekkora volt a különbség. Biztos vagyok benne, hogy a szepetnekiek mindent el szeretnének követni, hogy megverjenek bennünket. Új edzőjük van, ez is számít, valamint az, hogy a korábbiaknál magasabb célokat fogalmaztak meg a klubnál.

Ami a házigazdát illeti, valóban, a szintén játékos-edző Cs. Horváth Gábor elmondta, szeretnének ebben az évben már az élcsoporthoz csatlakozni, és a nyári igazolásaik is ennek megfelelően történtek. Villanyfényes találkozót játszanak a felek, hiszen Szepetneken egyre szépül a pálya és fejlesztik tovább, s azt remélik, hogy egy remek szombat esti kikapcsolódást jelent majd ez a rangadó a nézőknek.

A pirosban látható Lenti rangadóval nyitott Csesztregen, s most egy újabb következik számára
Fotó: Kósa Róbert

- Két veretlen csapat találkozik, ez alapján mondhatjuk, hogy rangadó is a találkozó, és úgy gondolom, hogy nagy küzdelem elé nézünk mi és a lentiek egyaránt - mondta el megkeresésünkre Cs. Horváth Gábor. - Jól igazoltunk a nyáron, és az a véleményem, hogy két közel egyforma képességű csapat veszi fel a harcot. Mi a saját játékunkat akarjuk játszani, mindent összevetve, háromesélyesnek ítélem meg a párharcot, ám a hazai pálya mindenképpen mellettünk szól.

Szombaton (17.30) Zalakomárban az újonc fogadja a Nagykanizsát, s éppen ez a két csapat jutott fel a megyéből a Magyar Kupa főtáblájára. A komáriak még nem nyertek a bajnokságban, a Nagykanizsa egy vereséggel és egy győzelemmel nyitott.

- A legutóbbi megyei Magyar Kupa sorozatban is ott voltunk a két legjobb csapat között, most pedig annak örülök, hogy az új kiírásban is elértük ezt, és a főtáblára kerültünk - hallottuk Mutter Attilától, a Flexipil-Top Zalakomár edzőjétől. - A sikernek örülünk, de tudjuk, hogy a bajnokságban is el kell kezdenünk a pontszerzést, de szombaton nem lesz könnyű dolgunk. A Kanizsa jó csapat, nagy harcra készülünk. A kupánál maradva, remélem, hogy az országos főtáblán neves csapatot kapunk.

A vendég Nagykanizsa szakvezetője, Gombos Zsolt bizakodva várja a találkozót, de annak tudatában, hogy Zalakomárban nem könnyű nyerni.

- Azzal tisztában vagyunk, hogy Komárban mindenkinek meg kell szenvednie a győzelemért - jelentette ki Gombos Zsolt. - Nehéz lesz, és tudjuk, hogy mire számíthatunk. Játékosaim figyelmét arra fogom felhívni, hogy tiszteljék az ellenfelet, és csak a játékra koncentrálva futballozzunk. Az elmúlt két hétben a két csapat szerda-szombati ritmusban futballozott a kupaküzdelmek miatt. Azt gondolom, hogy az erőnlét tekintetében talán mi jobban állunk, hiszen mi valamivel többet tudunk edzeni. Mindent egybevetve nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de bízom a sikerünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!