Sport

2017.05.22. 17:25

Már éremközelben a ZTE KK -és a történet szerdán folytatódik

Zalaegerszeg - A történet folytatódhat - vasárnap ez volt a legfőbb cél a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarasai számára.

Kerkai Attila

Bencze Tamás csapata túljutott a Szolnokon a bajnoki negyeddöntőben, szerdán pedig már az elődöntő első találkozója vár rá, Székesfehérváron.

Tombolt a lefújás után az egerszegi sportcsarnok népe, de tombolt már nagyjából három perccel a Zalakerámia-ZTE KK-Szolnoki Olaj KK találkozó véget előtt is, mert már akkor látszott, hogy ezt a csatát nem veszíthetik el az egerszegiek. Készültek a közös játékos-szurkoló fotók, csak nehezen ürült ki a sokat megélt létesítmény nézőtere. Olyan hangulat uralkodott, amit nagyon régen élhettünk át Zalaegerszegen.

Egész pontosan hét éve, amikor a ZTE KK legutóbb bajnoki címet nyert. Azóta a férfi csapat nem jutott a legjobb négy közé, sőt, voltak évek, amikor az élvonalbeli tagságáért harcolt a nagy múltú klub. Amely négyszeres bajnok és kupagyőztes, idén pedig esélyt kapott, hogy gyarapítsa éremgyűjteményét. Hogy sikerül-e, és hogy milyen színűvel - ez a következő három hét során derül ki.

A történet tehát folytatódhat, az a sztori, ami két éve kezdődött, amikor Bencze Tamás vezetőedző visszatért Zalaegerszegre. Hogy ez megtörtént, az egyértelműen a ZTE KK visszatért társadalmi elnökségi tagjainak eltökéltségén és következetességén múlt, de szó sem volt arról, hogy Bencze Tamás kérette volna magát. Ő jönni akart már korábban is, ezt tudjuk, hiszen annál sokkal régebbi a kapcsolatunk a szakvezetővel, hogy mindez ne derült volna ki az évek során. Két éve olyan edzőt választottak, aki tökéletesen ismerte a múltat, a helyi viszonyokat, s azt, hogy miként lehet Zalaegerszegen megint sikeresebb kosárlabdacsapatot építeni. A tavalyi 5. helyezés már felüdülés volt a szerényebb évek után. Ez a mostani bajnoki szezon pedig...

Folytatódik. De az értékelést hagyjuk későbbre, hiszen újabb mérkőzések következnek, már a legjobb négy között. Vasárnap este Emmanuel Ubilla, Mohácsi Máté, Julian Norfleet, Szabó Zsolt, Benke Szilárd és az összes egerszegi kosaras hős volt. És mostantól is ők lesznek a főszereplők, következik az elődöntő, az Alba Fehérvár ellen. Az egymeccses automatikus eltiltását letöltő Adomas Drungilas szerdán már játszhat, és remélhetőleg nem szedett új áldozatot az ötmeccses, fárasztó sorozat a bajnok ellen. Az Alba Fehérvár múlt kedd óta pihen, számára már akkor véget ért a negyeddöntő. Hogy sokkal pihentebb lesz a házigazda, nem vitás, a ZTE KK viszont jobban meccsben van, még ha fáradtabb is. Az is biztos, hogy Fehérváron legalább úgy tartanak a ZTE KK elleni ütközetektől, ahogy az egerszegi oldalon is azt emlegetik, mennyire erős csapat vár a kedvencekre...

Hétfőn mindenki a "sebeit nyalogatta", de már készültek a következő mérkőzésre. A szurkolóknak fontos információ, hogy a szerdai találkozóra kedden este 6 és 7 óra közt lehet elővételben megváltani a vendégjegyeket, a szokott helyen, a Dísz téri jegyirodában. Azért a szokatlan időpont, mert arra érnek ide a belépők. Ha nem fogynak el, szerdán 12 óráig ugyanitt meg lehet még venni őket.

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője is elégedett, szerinte is erőn felül teljesít a csapat, amely nagyon összekovácsolódott.

- Ezt nem gondoltuk volna a szezon előtt, főleg úgy, ahogy a többi csapat a nevek alapján igazolt - ismerte el az ügyvezető, aki persze rendkívül boldog is egyben. - Nagyon optimista elképzelésnek tűnt, hogy a tavalyi szereplésünket esetleg túlszárnyalhatjuk. Viszont felszálló ágban vagyunk, szurkolóink olyan hihetetlen extra lökést adnak a csapatnak. Mindenki odateszi magát, nincs kivétel ez alól. Sikerre éhes társaság ez a mostani ZTE KK, de ezt talán nem is kell említenem.

Szerdán 18.30-kor Székesfehérváron játszik a két csapat, majd pénteken (19.00) Zalaegerszegen le

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!