Sport

2016.09.28. 14:45

Érmes autómodellezők

Zalaegerszeg - Véget ért a versenyszezon a körpályás sebességi autómodellezők számára. A ZVMK két versenyzője is dobogóra állhatott az országos bajnokság végén.

Kerkai Attila

Az idényzárás előtt a ZVMK versenyzői (Mayer Imre, Mayer Hajnalka és Mayer Viktória) a magyar csapat tagjaként részt vettek a lengyelországi világbajnokságon, ahol a szerény lehetőségeikhez képest eredményesen szerepeltek. Mayer Imre 2,5 köbcentiméteres osztályban a 11. helyen zárt, a 3,5 köbcentis VMCR osztályban Hajnalka a 16., Viktória pedig a 22. helyen végzett. Az összesített pontversenyben a magyar csapat az ötödik lett.

Az ezüstérmes Mayer Hajnalka (balról) és a 3. Mayer Viktória Fotó: ZVMK

A vb után bő egy hetük volt felkészülni a magyar bajnokság utolsó, negyedik, pécsi fordulójára. Ennek ellenére a 2,5 köbcentis osztályban Mayer Imre autómodelljének a gyújtás nem működött tökéletesen, így a dobogós helyről lecsúszva végül összesítésben a 6. helyen végzett.

A 3,5 köbcentis VMCR osztályban viszont Mayer Hajnalka ezüst-, Mayer Viktória pedig bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!