Sport

2016.09.30. 14:05

Érmes reményekkel utaznak - A hét végi bajnokik után az Európa Kupa vár a legjobb zalai csapatokra

Zalaegerszeg - A hétvégén még bajnoki találkozókat játszanak a Szuper Ligában szereplő zalai tekecsapatok, majd indulnak a szerbiai Bácskatopolyára, ahol az idei Európa Kupát rendezik meg a jövő hét elejétől.

Kerkai Attila

A második számú európai tekesorozatban a bajnokságok ezüstérmesei vesznek részt, ám az Európa Kupáról egyenes út vezet a legrangosabb kupasorozatba, a Bajnokok Ligájába. Legalábbis annak, aki az EK-n az első ötben végez. A ZTE-ZÁÉV TK női együttese és a ZTK-FMVas férfi tekései is ezüstérmesek voltak a legutóbbi hazai sorozatban. Mindketten készülnek az EK-ra, s a klubvezetőket kérdeztük: milyen céljaik vannak a közelgő eseményen.

A ZTE-ZÁÉV TK tavaly az Európa Kupában ezüstérmes lett, és Borsos József klubvezető elmondta, most is a négy közé várja együttesét.

Erdész Nóra a ZTE-ZÁÉV-ből Fotó: Á. Nagy Zsolt

- Korábban volt, hogy nem tudtuk vállalni a nemzetközi szereplést, de két éve ismét adottak a lehetőségek erre és élünk is vele - hallottuk tőle. - Tavaly nagyszerű eredményt értünk el a második helyezéssel Németországban, amit megismételni, vagy éppen túlszárnyalni nehéz lenne, ám a csapatot az idén is a négy közé várom. Csurgai Anita kiesett a csapatból, ám érkezett hozzánk Hegedüs Anita, így a tavalyival nagyjából megegyező erősségű az együttesünk. A helyezéstől függetlenül viszont a Bajnokok Ligájába már nem neveztünk, hiszen arra nem állnak rendelkezésünkre anyagi források. Az Európa Kupa viszont jó lehetőség arra, hogy játékosaink tapasztalatot szerezzenek a nemzetközi színtéren és képviseljük a várost és az országot is.

A ZTK-FMVas tagjai alighanem elfelejtenék a tavalyi Európa Kupa küzdelmeit, hiszen nem kis meglepetésre címvédőként nem kerültek be a legjobb négy közé, és így a BL-ben sem indulhattak. Takács László elnök szavaiból egyértelműen az derül ki, hogy ezt a hibát még egyszer nem szeretnék elkövetni.

Járfás Szilárd, a ZTK-FMVas játékosa

- A minimális célkitűzésünk az első ötben végezni, de azon ott szeretnénk lenni az érmes csatákban is - fogalmazott a klubvezető. - Azt butaság lenne kijelenteni, hogy győzni megyünk, de egy csapatnak mindig a legjobb eredmény elérése a célja. Tavaly Farkas Sándor távozásával meggyengültünk, vezér nélkül maradtunk, ez is közrejátszott a gyenge szereplésünkben. A vezér viszont visszatért, Farkas Sándor újra csapatunk tagja és vele az összeállításunk megegyezik azzal, amely két éve Varasdon Európa Kupát nyert. Szponzoraink biztosították a lehetőséget a későbbi BL-szereplésre is, úgyhogy élni szeretnénk ezzel. A mezőny nem lesz gyenge, ugyanis a tekesportban élen álló országok ezüstérmeseivel harcolunk. A csapatok tele vannak fiatallal, akik bátran játszanak, s ezt tavaly a saját bőrünkön tapasztaltuk... Nincs sérültünk, egyedül az egyéni formák közt vannak különbségek, de reméljük, a nyitányig ebben is előrelépnek a fiúk.

A férfiak számára már kedden megkezdődik az Európa Kupa, a nők szerdától vetélkednek Bácskatopolyán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!