Sport

2017.06.01. 17:30

Erős délszláv "vonal" a BL-döntőn

ZALAEGERSZEG - Igazából a horvát labdarúgó-válogatott kezdő tizenegyének akár negyede is pályára léphetne a szombati labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, hiszen a Juventus keretében Mario Mandzukic és Marko Pjaca, míg a Realnál Luka Modric és Mateo Kovacic képviseli a kockások vonalát.

Kühne László

A négyes közül Pjaca térdszalag-szakadás után lábadozik és a Juve az ismételt felépítése végett kölcsön is adná. Mandzukicból viszont Massimiliano Allegri remek szélső támadót faragott a torinóiaknál, hosszabbítottak is vele 2020-ig. Csakúgy, mint a királyiaknál Luka Modriccsal, akinek a sérülései után voltak nehezebb időszakai, de aztán a szezon végére ismét bizonyított, Mateo Kovacicra pedig alapjában véve, ha nem is kezdőként, de lehet számítani.

Mandzukic nem is tagadta, nem híve a vele készített hosszabb interjúknak. A napokban mégis leült beszélgetni az olasz újságírókkal, a földijeivel szemben azonban továbbra is tartja a kellő távolságot. Ahogy fogalmazott: tudja mit szeretne a sportkarrierjében elérni, ebbe viszont nehezen fér bele a túlzott elvárásokból fakadó feszültséggenerálás.

A középpályás Luka Modric ismeri válogatottbeli játékostársát, persze inkább a pályán mutatott teljesítményre tért ki a a madridiak labdarúgója a fináléval kapcsolatban.

Mario Mandzukic amit a fejébe vesz... Ő sem adná alább a BL-győzelemnél, fogadnánk rá

- Én aztán tényleg ismerem Mandzsó erősségeit és hogy milyen minőséget képvisel a játéka - fogalmazott Modric. - Egy olyan ember, aki amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Magáról a döntőről annyit, hogy két topklub vívja majd és tényleg örülök annak, hogy a Juventus ismét ilyen magasságokba került. Mondom ezt annak tudatában, hogy én személy szerint azért mégiscsak a harmadik BL-sikeremet szeretném ünnepelni szombaton. Ha belegondolok, amikor a Realhoz kerültem, úgy voltam vele, ha egy BL-győzelem összejönne, már boldog lennék. Most meg már a harmadikra hajtok, s erről nem nagyon álmodtam.

S hogy a Real ne az első címvédő legyen a Bajnokok Ligája történetében, ahhoz a tuzlai származású Miralem Pjanic szólt hozzá.

- Mint minden csapatnak, a madridiaknak is megvannak a gyenge pontjai - mondta el a Juventus 27 esztendős bosnyák válogatottja. - Vagyunk olyan jó együttes, hogy ezeket ki is használjuk. Ugyanakkor tény, hogy minden poszton óriási küzdelem várható majd a mérkőzésen. Véleményem szerint apróságok dönthetnek és a lényeg, hogy mindvégig meccsben maradjunk. Akkor úgy érzem, elhódíthatjuk a BL-serleget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!