Sport

2017.07.18. 18:02

Erős ellenféltől kapott ki a ZTE FC Ausztriában

KUMBERG /ZALAEGERSZEG Kedden újabb felkészülési mérkőzést játszott a ZTE FC labdarúgó csapata, amely Ausztriában lépett pályára az izraeli első ligás Hapoel Ironi Kiryat ellen.

Kerkai Attila

Hapoel Ironi  Kiryat-ZTE FC 3-0 (2-0)

Kumberg, 100 néző.

ZTE FC: Szappanos - Kretz, Koszó, Forgács, Szabó M. - Dubek, Bedi, Nagy T., Babati - Ekker, Vernes. Csere: Szemerédi (kapus), Horváth L., Króner, Ágoston, Végh, Polényi, Vass, Balázs Zs.

Az izraeli liga legutóbbi sorozatának hetedik helyezettje várt kedden este a Graz melletti Kumbergben a ZTE FC együttesére. Erős csapatról volt szó, amely egyszeres izraeli bajnok és a nyári igazolásai azt sejtetik, hogy erősítettek is. Az új szerzeményeket az ausztriai edzőtáborban építik be, és már most nagyon „élesnek" tűnt a Kiryat játéka. A ZTE FC-t Zoran Spisljak vezetőedző úgy állította össze, hogy gondolt arra: szerdán a szlovén NK Hotizan ellen szintén pályára lép együttese. A két napon megosztották az erőiket, vagyis akik kedden többet játszottak, szerdán kevesebb időt töltenek a pályán, és fordítva. A ZTE FC csapatában az izraeli csapat ellen egy próbajátékos is feltűnt, a szlovákiai Szabó Marek személyében. A bal oldali védő posztot még szeretnék megerősíteni az egerszegieknél és a próbajáték is ennek „szólt".

A ZTE FC szerdán ismét Szlovéniába utazik (képünk a Lendva elleni találkozón készült, sötétkékben az egerszegiek), amikor az alacsonyabb osztályú NK Hotizan vendége lesz  Fotó: Szekeres Péter

A nyári új igazolások közül viszont kedden sem lépett pályára Nagy Gábor, akinek az állapotáról Ágoston Zoltán klubigazgatót kérdeztük. Elmondta, hogy az Újpesttől igazolt középpályás kálváriája talán véget ért, bár idő kell, amíg hadrafogható lesz. A ZTE-hez érkezése után az első napokban edzésen kapott rúgást a combjára, mely bevérzett és a vártnál lassabban kezdett el felszívódni a vérömleny. Amelytől a napokban végül „megszabadultak", s azt remélik, hogy ezáltal Nagy Gábor felépülése végre felgyorsul. Két-három hét múlva teljes értékű munkát végezhet. Friss hír még, hogy a ZTE FC fiatal kapusát, Macher Dávidot Andráshidára adja kölcsön.

A keddi találkozón, amely nem sokkal lapzártánk előtt ért véget, izraeli sikert hozott. A Kiryat egyik gólját egy jól hangzó nevű futballista, a holland Hasselbaink szerezte, de nem Jimmy-Floyd, a hollandok korábbi válogatottja. Kapcsolat viszont van közte és Nigel Hasselbaink között, lévén, unokatestvérek. A ZTE FC tehát szerdán Hotizanban szerepel, pénteken Ausztriában, a szintén izraeli I. ligás Petah Tikvával találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!