Sport

2016.10.21. 17:25

Esély lehet "kiváltani" az Ostorost

Zalaegerszeg - A városi közgyűlés csütörtöki ülése „rekordot” hozott, hiszen soha ilyen gyorsan nem ért véget még testületi ülés Zalaegerszegen a rendszerváltozás óta - hangzott el Balaicz Zoltán polgármester pénteki sajtótájékoztatóján. A sportos témát pedig az Ostoros-csarnok későbbi, tervezett átépítése adta.

Kerkai Attila

A megyeszékhely képviselő-testületi ülésének döntéseiről már beszámoltunk és Balaicz Zoltán polgármester is felelevenítette ezeket a szokásos, közgyűlés utáni pénteki sajtótájékoztatóján. Két határozatukról bővebben is beszélt, így a Jedlik Ányos Terv keretében az elektromos töltőállomásokra kiírt pályázatról.

Mint elhangzott, kétféle műszaki tartalommal rendelkező töltőállomás létesítéséről van szó, melyeket a tervek szerint a sportcsarnoknál és a Zala Parkban, valamint az Ifjúsági Sportcentrumnál, illetve a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem környékén helyeznének el.

Arról is határoztak, hogy a város közgyűlése zártkörű pályázati eljárás keretében a ZTE KK Kft. részére értékesíteni kívánja az Ostoros Károly-csarnokot. Minderre egy későbbi tao-s pályázati lehetőség megteremtése miatt van szükség, melynek lényege, hogy ebből teljesen megújulna, pontosabban átépítésre kerülne a régi csarnok.

Balaicz Zoltán elmondta, hamarosan befejeződik a ZTE-stadion felújítása, amely mellett időszerűvé vált az Ostoros-csarnok rendbetétele is. Terveik szerint sikeres pályázat esetén két, immár 21. századi sportlétesítménnyel gazdagodhat a város. Ráadásul úgy, hogy a 30 százalékos önrészből a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 10 százalékot átvállal, így a városnak a körülbelül 800 millió forintos beruházásból csak húszszázaléknyi önrészt kell vállalni két év alatt.

Hogy miről is van szó? Az ismertebb nevén „munkacsarnokot” gyakorlatilag lebontanák, s a jelenlegi játékteret 90 fokkal elforgatva, egy új csarnokot húznának fel, melyben két, egymás mellett elhelyezkedő kosárlabdapálya is elférne. Az új csarnok a mai kor követelményeinek megfelelő kiszolgáló helyiségekkel is bővülne. A jelenlegi háromszintes ZTE-székház szintén megújulna, amivel együtt egy modern objektum létesülne. Kérdésünkre, hogy az Ostoros Károly-csarnok mostani funkciója megmaradna-e, Balaicz Zoltán igennel válaszolt, hiszen az új csarnok játéktere továbbra is be tudna fogadni más sportágakat.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy sikeres pályázat esetén akár 2017 első felében megkezdődhetnének a munkálatok, s egy év alatt be is fejeződne a teljes átépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!