Sport

2016.11.29. 18:10

Európa-bajnoki címmel- Szalai Rebeka a görögországi viadalon újra remekelt

Zalaegerszeg - Nagyszerű zalai sikert ért el az egerszegi Japán Út Harcművészeti Egyesület tehetséges versenyzője, Szalai Rebeka, aki Görögországban karate Európa-bajnoki címet szerzett.

Kerkai Attila

A görögországi Chalkidában megrendezett ESKA (European Shotokan Karate-do Association) 31. Európa-bajnokság a kontinens legrangosabb Ippon Shobu karateversenyének számít.


Szalai Rebeka a minapi versenyen, vagyis Görögországban mutatja be gyakorlatát az Európa-bajnokságon Fotó: Facebook.com

A magyar válogatott tagjaként indulhatott a rangos viadalon az egerszegi Szalai Rebeka, aki évek óta remek eredményeket ér el nem csak itthon, de külföldön is, s ezekről korábban már mi is beszámoltunk. Annyiban mégis különleges a mostani ESKA Eb-szereplése, hogy Zalából ő volt az első, aki részt vehetett válogatott versenyzőként ezen a kontinensvetélkedőn, s nem mellékesen, a megyeszékhelyi Japán Út Harcművészeti Egyesület tagja - akinek Szabó László az edzője - remek eredményekkel tért haza.

Szalai Rebeka ugyanis felnevezéssel a kadet korosztályba (16-17 évesek) 41 versenytársa között az előkelő 8. helyet érte el az egyéni formagyakorlat (kata) számban. Saját korosztályában, vagyis a 14-15 évesek között ugyancsak katában viszont már nem talált legyőzőre és nagyszerű sikert elérve, Európa-bajnoki címet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!