Európa legjobb ultrakönnyű repülői Nagykanizsa felett!

2017. augusztus 10., 19:35 szerző: Kühne László fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa felett napok óta egyre intenzívebb a légtéri forgalom, ami nem véletlen: a következő egy hétben Nagykanizsa ad otthont a 14. Ultrakönnyű-repülős Európa-bajnokságnak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kiskanizsai reptérről a hét eleje óta folyamatosak a felszállások a sárkány- és merev-szárnyú repülők részéről.

- Javában zajlanak a tesztek: a versenyzők a repteret és a légteret „tanulják”, mi szervezők pedig az értékelőrendszereket próbálgatjuk - kezdte Ferinc Vince, aki a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület részéről ezúttal nem a levegőben, sokkal inkább a földi bázisról kell, hogy megoldja a feladatokat a zökkenőmentes Eb-rendezés jegyében. - Az érkezők közül amúgy a legkorábban a franciák és az ukránok voltak itt, ők semmit nem bíztak a véletlenre, és azóta gyűjtik is serényen a tapasztalatokat.

Sok résztvevő már napok óta tanulja a helyi viszonyokat Fotó: Szakony Attila

Persze nem csupán az említett nemzetek képviselő veszik majd birtokukba a kiskanizsai objektumot.

- A mieinken kívül tizenegy nemzet képviselői érkeznek - folytatta a házigazda. - Angliából, Csehországból, Franciaországból, Lengyelországból, Németországból, Norvégiából, Olaszországból, Oroszországból, Szlovéniából, Törökországból és Ukrajnából várunk versenyzőket, a nevezési határidő péntek esti lejártakor a reményeink szerint ötvennél is több pilótával számolhatunk majd.

Szombaton reggel pedig már az első feladatok következnek a mezőny számára, míg a hivatalos megnyitót az aznapi célraszállások után, 18 órakor tartják meg a kanizsai Erzsébet téren. Azt követően pedig nem lesz megállás, hiszen vasárnaptól egészen jövő péntekig a reggeli óráktól versenynapok követik egymást, hogy aztán augusztus 19-én megtarthassák az Eb eredményhirdetését. A szervezők reményei szerint az időjárás is kegyeibe fogadja a mezőnyt, melyben természetesen találhatunk világbajnokot, illetve Eb-címvédőt is.

 

Kühne László

2017. augusztus 10., 19:35 szerző: Kühne László fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...