Sport

2015.07.07. 12:19

Európa zalai legjobbjai - Balatonfüreden rendezték meg a látványtánc-seregszemlét

Balatonfüreden rendezték meg az idei moderntánc Európa-bajnokságot. A négy nap alatt 12 kategóriában 812 versenyszámot láthatott a közönség. A viadalon számos zalai táncos indult, az eddig beérkezett eredményeket közöljük.

Kerkai Attila

Balatonfüreden méltóképpen, érmekben gazdag szerepléssel zárta le a versenyszezont a zalaegerszegi Albatrosz Tánc Sport Egyesület. Az egerszegiek hat Európa-bajnoki cím mellett 3-3 ezüstöt és bronzot, valamint egy 4. és egy 5. helyezést értek el.

Eb-aranyat nyert a gyermek korosztályban Hári Anna és Németh Lili (produkciójuk neve: Avatar), a juniorok közt Bödör Boglárka, Kuba Rebeka (Áthatás), és a Csajok formáció, a felnőtteknél Cséve Vanessza, Holes Alexandra (Furcsa hangulat) és Németh Fanni, Németh Kata (Elmélet), valamint a seniorok között Antolovics Máté, Háriné Molnár Ágnes (Csak).

Ezüstéremmel térhetett haza a mini korosztályú Kiss Panna, Varga Lara (Lollypop), a gyermek korosztályban Hári Anna (Átváltozás), a juniorok között pedig Tóth Eszter (A kép túloldalán).

Bronz érmet kapott a mini korosztályban Varga Lara (A kismadár álma), a junior korosztályban Papp Benita (Euphoria) és Dénes Janka (A zongorista), továbbá a felnőtteknél az Albatrosz csoportja (Egyszer).

Az Albatrosz akrobatikus látványtáncban aranyat szerzett junior csoportja. Hátul Sárosi Norberta, Marton Laura, Papp Benita, Bödör Boglárka, Tóth Eszter, elöl Horváth Regina, Kuba Rebeka és Nagy Henrietta. Fotó: Albatrosz, Szakács-Kovács Lóránt

Negyedik lett a gyermek korosztályú Adorján Zsanna (A pincérlány) és a junior Sárosi Norberta (Anna Frank naplója), míg ötödikként végzett a juniorok versenyében Horváth Dalma, Műhl Dominika, Szabó Fruzsina (Art).

A koreográfiákat Háriné Molnár Ágnes készítette.

A Szes Capuccino koreográfiájuának tagjai (balról): Góber Tamara, Góber Diána, Lengyel Sára, Gerencsér Zsófia, Horváth Sára, Heckenberger Boglárka, Kanyó Sára, Kövesdi Fanni, Réz Gréta Ilona, Szakács-Kovács Anna, Szirtes Berta, Varga Lilla és Kovács Panna. Középen az edző, Szécsényiné Kápolnás Edina

A Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Szkes Dance Tánccsoportja is jól szerepelt a VI. látványtánc Eb-n. A „B" kategóriában a Szkes hip-hop felnőtt kiscsoportja arany minősítést szerzett, az „A" kategóriában a Capuccino című műsorszám 3. helyezést ért el, a Fürge Gyíkok 2. lett, a Rockerlány koreográfia 5., a hip-hop mini solo „Bounce" 3. helyezést ért el, a Bad Girl pop junior formáció pedig 4. lett, míg a Hegedű Húrjain a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

– Az eredményekkel és a csapataimmal is nagyon elégedett vagyok. Erős mezőnyben, sok indulóval szemben az Európa Bajnokságon is meg tudták mutatni, hogy ott vagyunk a legjobbak között, a Hegedű Húrjain junior trió (Friskó Zsófia, Lőrincz Henrietta és Vékási Virág) pedig valóban a legjobb lett a kategóriájában – értékelt Szécsényiné Kápolnás Edina, a Szkes Dance edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!