Sport

2017.06.09. 16:10

Évadzáró az ezüstös hévízi női kézilabdacsapatnál

HÉVÍZ - Tizennyolcadik szezonját hagyta maga mögött a Nemzeti Bajnokságban a Hévíz SK NB II-es női kézilabdacsapata, amely ezüstéremmel zárt legutóbb.

Iglódi Endre

Az NB II Délnyugati-csoportjában a bajnoki cím lényegében egyetlen gólon múlt, hiszen a végül győztes Siófok II és Hévíz azonos ponttal (32-32) zárta a szezont. Ilyenkor az egymás elleni eredmény dönt, és abban a Balaton-partiak voltak jobbak.

A Hévíz negyedszer lett ezüstérmes az NB II-ben. A zalaiak az egész bajnokságban mindössze 359 gólt kaptak, vagyis a kapott gólok meccsenkénti átlaga nem érte el a 20-at. Az NB-s bajnokságokban szereplő 105 csapat közül ezzel a mutatóval a Hévíz volt a legjobb, ami a védekezést dicséri.

Az eredményes bajnoki szereplés után lezajlott az évadzáró összejövetel is. Az idén 68 éves Hévíz SK és a Zala megyei Kézilabda Szövetség elnöki ajándékaival búcsúztattak játékosokat és köszöntötték a legjobbakat.

Megválnak két kapustól, Fonyódi Emesétől és a továbbtanuló, most érettségiző hévízi Borda Grétától, aki fél évtizede szolgálta a klubot és előreláthatólag Győrött folytatja pályafutását. A 2017. évi tavaszi szezon legjobbjává Burghardt Lukréciát, míg a bajnokság legjobbjává az átlövő Gácser Klaudiát választották. Utóbbi a bajnoki góllövőlistán a 2. helyen végzett.

Az együttes Baranyai Norbert edző irányításával, augusztus elsején kezdi a felkészülést a következő szezonra, addig is a vezetés új igazolásokon is dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!