Sport

2015.09.02. 14:24

Ez a vb nem a magyar birkózókról szólt

Bosznia-Hercegovina fővárosában, a szarajevói Kadet Birkózó Világbajnokságon a nagykanizsai szabadfogásúakat két birkózó, Németh Márton és Egyed Balázs képviselte a magyar válogatott színeiben.

Kühne László

Németh Márton az 50 kg selejtezőiben román ellenféllel szemben 6-4-re alulmaradt. A rivális ugyancsak kikapott a következő körben, így Márton kiesett.

- Marcinak a vb előtt 58 kilóról kellett visszajönnie ötvenre, ami roppant nagy különbség - értékelt a kanizsai válogatottak klubedzője, Szatmári Zsolt. - Versenyzőm korábban, Bukarestben is találkozott már ezzel a sráccal, és szereplése ahhoz képest úgymond nem volt tragikus.

Szatmári Zsolt edző mellett Egyed Balázs (balról) és Németh Márton. Fotó: archív

Egyed Balázs, a tavalyi szlovákiai kadet vb 5. helyezettje az utolsó versenynapon 54 kg-ban egy kazah birkózóval találkozott, aki 6-1-re nyert ellene. A folytatásban a kazah is kikapott, így Balázs is helyezetlenül zárt.

- Balázsnak három hét alatt két világeseményen kellett volna csúcsformában lennie, ez pedig ki tud facsarne egy sportolót- folytatta a tréner.- Sajnálom, hogy csupán ennyire futotta, mivel ő és Marci is rendszeresen egész nyarakat tesznek bele egy-egy ilyen Európa- vagy világbajnoki szereplésbe, az évközbeni munkáról nem is beszélve. Marci ráadásul élesben képtelen kibirkózni magát, illetve Kanizsán nincs is megfelelő edzőpartner számukra, egymást pedig már tíz éve ismerik. Persze, adunk még nekik időt nálunk, egy évet legalább, utána viszont nem kizárt a váltás. Ez a vb amúgy sem a magyar szabadfogású fiatalokról szólt, de ebbe az is belejátszik, hogy a mieink például genetikailag később érnek, mint egyes ázsiai, vagy volt szovjet tagköztársaságbeli kortársuk. Komolyan elemeznünk kell a viadal tapasztalatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!