A ZTE FC magabiztosan, 4-1-re győzte le Balmazújvárost

2017. március 19., 22:05 szerző: Kerkai Attila fotós: Katona Tibor
komment
Zalaegerszeg - Vasárnap a labdarúgó NB II 26. fordulójában a ZTE FC a dobogós Balmazújvárost fogadta és az egerszegiek magabiztos győzelemmel javították ki a csütörtöki Cegléd elleni kudarcukat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A ZTE FC tavaszi szereplése eddig nem mondható túl acélosnak, vasárnap pedig egy élcsapat, a harmadik helyezett Balmazújváros vendégeskedett Egerszegen. A hazaiak szerettek volna bizonyítani, s a 7. percben Nagy Tamás csaknem bevette a kaput, ám fejese a kapufáról pattant vissza, így a ZTE tovább támadhatott a vezetésért.

Alapvetően ugyanis az egerszegiek próbálták irányítani a játék menetét. A 31. percben előbb Végh lövése még kijött a kapu előteréből, de a ZTE megtartotta a labdát, Paudits kapta a balösszekötő helyén és 5 méterről laposan helyezett a kapuba, 1-0. A télen Csákvárról érkezett támadó első zalai találatát szerezte. Az egerszegiek vezettek és jobban is játszottak ellenfelüknél. Nyomatékosítandó mindezt még a szünet előtt újra betaláltak. A 45. percben Babati bal oldali szögletét Króner fejelte vissza a kapu elé, Nagy Tamás pedig négy méterről a hálóba bólintott, 2-0.

Paudits Patrik itt az első gólját szerzi, aztán még egyszer betalált. Kellett ez a siker a ZTE-nek
Fotó: Katona Tibor

A második félidőt úgy kezdte a Balmazújváros, hogy látszott rajta: semmit nem adott fel. A 48. percben Farkas 24 méteres szabadrúgását a jobb alsó sarokból „kapta ki” Szappanos. Élénkebb lett a találkozó, s jött az újabb hazai gól. Az 58. percben Bobál szerzett labdát a jobb oldalon, a 16-oson belülre cselezte magát, végül laposan centerezett, Paudits négy méterről lőtt. Horváth kapus kezén előbb fennakadt a labda, de Paudits korrigált és két méterről már nem hibázott, 3-0. És ezzel nem volt vége.

A 63. percben teljesen kitámadott a Balmazújváros, Angyal és Bobál gyakorlatilag ketten indultak a vendégek térfelén, végül Angyal egy csellel elfektette a kapust és ballal, 12 méterről a kapu közepébe tekert, 4-0. A mérkőzés gyakorlatilag itt eldőlt, de a Balmazújváros nem mondott le a gólról. A 70. percben Farkas Balázs 22 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant, a vendégek pedig továbbra is támadó szellemben futballoztak.

A 72. percben egy bal oldali szöglet után Szappanos nem fért a labdához, de beleért, s gyakorlatilag saját kapujába ütötte a labdát, 4-1. A 75. percben Bobál játszotta tisztára magát, 14 méterről a felső lécet találta el, a kipattanóra érkezett Babati, akit Horváth László kapus elgázolt. A hálóőrt kiállította a játékvezető, a megítélt büntetőt Bobál lőtte, de a csereként beállt Szécsi kivédte. Bobálnak nem jött össze a gól, pedig látszott rajta, hogy nagyon szeretne betalálni. A ZTE számára ezen a találkozón a győzelem volt a fontos, amit biztosan szerzett meg, ráadásul egy dobogós csapat ellen.

Csató Sándor: "A mai napon az első perctől kezdve jól futballoztunk. Az első félidőben megteremtettük a lehetőséget hogy azt játsszuk, amit szeretnénk. A legutóbbi mérkőzésen rengeteget hibáztunk, de ma jól nézett ki a csapat."

Feczkó Tamás: "Az első félidőben gyengén futballoztunk, a támadóharmadban semmi sem sikerült. Fordulás után sok kockázatot vállaltunk, s ez lett belőle."

További eredmények: Cigánd-Szolnok 1-1, Vác-Budaörs 2-1, Mosonmagyaróvár-Cegléd 0-1, Siófok-Szeged 1-1, Nyíregyháza-Dorog 0-1, Békéscsaba-Kisvárda 0-0, SZEOL SC-Puskás Akadémia 1-1, Sopron-Kozármisleny 1-1, Csákvár-Soroksár 1-1.

ZTE-stadion, 824 néző. Jv.: Pintér (Kóbor, Király).

ZTE FC: Szappanos - Angyal, Króner, Polényi, Deutsch (Oláh, 87.) - Nagy T. - Babati, Végh (Ágoston, 67.), Bedi, Paudits (Szatmári, 90.) - Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Balmazújváros: Horváth L. - Bokros, Rus, Papp, Németh Á. - Kapacina, Hadházi, Sigér, Virág (Belényesi, 46.) - Farkas B. (Szécsi, 76.), Fekete (Vólent, 69.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerzők: Paudits (31., 58.), Nagy T. (45.), Angyal (63.), illetve Szappanos (72., öngól).

Sárga lap: Deutsch (19.), Króner (38.), Nagy T. (48.), ill. Papp (49.), Sigér (49.). Kiállítva: Horváth L. (75.).

Kerkai Attila

2017. március 19., 22:05 szerző: Kerkai Attila fotós: Katona Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...