Sport

2016.11.30. 15:55

A Vadmacskák SE túl nagy hátrányba került és onnan már nem volt visszaút

Nagykanizsa - Ugyan két negyeden keresztül nem volt problémája a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttesének Ajkán, de az első kétszer tízperces etapban túlságosan nagy hátrányt szedtek össze.

Kühne László

Ajkai KE - Kanizsai Vadmacskák SE 77-54 (24-10, 26-11, 15-15, 12-18)

Ajka, 50 néző. Jv.: Szalai Zs., Földesi Á.


Hegyi Vivien a képen, ő hét pontig jutott Ajkán a zalaiaktól Fotó: Szakony Attila

Kanizsa: Fekete (9), Fuisz (24), Hegyi (7/3), Zsámár (8), Bánhegyi (6). Csere: Gutai, Kovács R., Kötő, Scheiber. Edző: Gábor Erzsébet.

Rosszul kezdték a mérkőzést a kanizsaiak, a hazaiak elhúztak 11-3-ra, sőt, a tíz perc végére tovább nőtt a különbség két csapat között. A második negyedben sem változott a játék képe, az ajkai csapat jobban játszott, míg a KVSE dekoncentráltan kosarazott, főleg a rutinos játékosaik hibáztak sokat.

Nagyszünet után kiegyenlítettebbé vált a játék és Fuisz Viktória pontjaival a harmadik felvonást a kanizsaiak egálra hozták. A záró felvonás első felében egyik fél sem ért el pontokat, majd két perc nagykanizsai kihagyás elég volt ahhoz, hogy a dél-zalaiak 30 pontos hátrányba kerüljenek. Aztán Fuisz és Zsámár Lili pontjaival felzárkóztak még, így elkerülték a még nagyobb arányú vereséget a dél-zalai kosarasok.

Gábor Erzsébet: Az első félidő nagyon gyenge dobóteljesítménye miatt maradtunk alul.

Jó: Fuisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!