Sport

2015.06.27. 16:59

Ezüst, aminek örülni kell - A ZTE Tenisz Klub történetének eddigi legjobb csb-helyezése

A női teniszezők élvonalbeli csapatbajnokságán, a Szuper Liga döntőjében a ZTE Tenisz Klub együttese a szombati döntőben kikapott az MTK-tól, de így is története legjobb eredményét érte el a megszerzett ezüstéremmel.

Kerkai Attila

MTK–ZTE TK 6:1
Budapest, Nemzeti Teniszcentrum, Szuper Liga döntő.
Eredmények (elöl a hazaiak). Párosok: Jani R., Gálfi–Papi C., Tsereteli 6:0, 6:3, Gondár, Jurikova–Rohonyi, Kovács B. 6:0, 6:0. Egyesek: Jani R., Árgyelán 6:3, 6:3, Gálfi–Papi C. 6:4, 6:2, Gondár–Tsereteli 6:0, 6:0, Jurikova–Kovács B., 6:0, 6:0, Szerencsés–farkas E. 6:3, 3:6, 10:12.

Árgyelán Csillla (hátul) és Papi Claudia is jó mérkőzéseket játszott a szombati, fővárosi döntőben az MTK elleni aranycsatában (Fotó: Pezzetta Umberto)

A ZTE Tenisz Klub eredetileg a Szuper Ligában való bent maradást tűzte ki célul azt követően is, hogy tavaly bronzérmet szerzett a legmagasabb osztályban. Az egerszegi lányok aztán egyre jobb eredményeket értek el, előbb beverekedték magukat a felső házba, ahonnan nem kis bravúrral a döntőbe jutottak.

Szombaton a budapesti Nemezeti Teniszcentrumban az MTK csapatával játszotta a finálét Bakos György együttese, de az újabb bravúr elmaradt. Amire kevés esély volt, hiszen a ZTE TK együttesében már nem játszott marosi Katalin, aki Wimbledonba utazott, hiszen párosban és vegyespárosban is főtáblás a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon, ráadásul Buczkó Emma sem állt már szombaton a csapat rendelkezésére. Az MTK így abszolút favoritként várta az összecsapást, soraiban a világranglistán is az első 200-ba tartozó Jani Rékával, vagy az idei ausztrál nyílt bajnokság junior elődöntősével, Gálfi Dalmával felálló fővárosiak nyerték is mindkét párost, majd az egyesekben is hozták mérkőzéseiket, egy kivétellel. A ZTE TK így is remek eredményt ért el az ezüstéremmel, s ezt Bakos György edző szavai is alátámasztanak.

– Az elveszített döntő miatt egyáltalán nem vagyok elkeseredve, sőt, így is a klub történetének legjobb eredményét értük el ezzel az esüsttel, hiszen korábban kétszer voltunk bronzérmesek – mondta Bakos György. – A döntőben akadtak szoros találkozóink, s azt tényleg elmondhatjuk, hogy a Szuper Liga mostani sorozatában mi szorongattuk meg a legjobban a toronymagas favorit MTK csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!