Sport

2015.08.31. 14:10

Ezüstérem az Eb-ről - Minden akadályt leküzdött a Ferinc-Szabó duó

Nagykanizsa - A lengyelországi Wloclawek városában rendezték meg a közelmúltban az Ultrakönnyű Repülők Európa-bajnokságát, melyen a magyar válogatott színeiben indult kanizsai páros is. A Ferinc Vince és Szabó Gabriella alkotta duó kategóriájában a második helyen végzett.

Kühne László

A Varsótól észak-nyugatra fekvő lengyel város repteréről több kategóriában versengve emelkedhettek magasba a repülősök, és azok közül a Ferinc-Szabó duó egyszerűen fogalmazva a kétüléses sárkányoknál repülhetett. Szereplésüket azonban több tényező is színesítette ...

Először is nem azzal a géppel mehettünk, mellyel eredetileg terveztük és amelyikkel a kanizsai ob-n is szerepeltünk fogalmazott a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület pilótája, Ferinc Vince. Így az új szerkezet helyett előtoltuk szépen a régi jól bevált masinánkat, a hagyományos kétüléses sárkányrepülőnket, s azzal indultunk neki az Eb-nek.

Szabó Gabriella és Ferinc Vince a nagykanizsai országos bajnokságon. Azóta gépet is cseréltek. Fotó: Szakony Attila

A feladatok közül ahogy azt már a mezőny tagjai megszokhatták a navigációsak (ezek fényképezéssel, illetve különféle tereptárgyak felismerésével vegyített próbák) voltak túlsúlyban, de nem maradhattak el az üzemanyag-takarékossági, illetve ügyességi számok sem felszállással, meg persze célraszállással.

A magyar válogatott nagykanizsai kettőse nem teljesített rosszul, hiszen végül a második helyet szerezte meg tizennégy egység közül kategóriájában.

- Volt persze óvás is, így eltartott egy ideig, míg a hivatalos végeredmény kialakult folytatta a nagykanizsai pilóta, akit a viadal végi huzavona sem lepett meg különösebben, hiszen a különféle világversenyeken már igencsak rutinos résztvevőnek számít. De nem volt sok értelme protestálni, mert egyrészt a lengyelek nagyon sokkal a mezőny előtt jártak,mögöttünk pedig a csehek voltak lemaradva, ugyancsak jelentős különbséggel. Visszatérve a saját produkciónkra: Gabriellának ez volt az első nemzetközi megmérettetése, így elmondhatjuk, hogy remekül vizsgázott. Viszont nem csupán a versenyzésre kellett koncentrálnia, hiszen az Eb ideje alatt folyamatos orvosi megfigyelés alatt állt hasnyálmirigy-gyulladása miatt. Végig diétázott, és ilyen körülmények között tudtuk megszerezni a kontinensviadal kategóriánkbeli ezüstérmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!