Sport

2017.05.27. 17:54

Ezüstérmes a magyar férfi teke-válogatott

A második helyen végzett a németországi Heidenheimben szombaton befejeződött teke csapat-világbajnokságon a magyar férfi válogatott.

Varga Andor

Győzelem és vereség egyaránt kijutott a Csányi Béla szövetségi kapitány vezette csapatnak a tornát záró szombaton. A gárda délelőtt az elődöntővel indított, melynek során 7:1-re verte Szlovéniát, és így délután következhetett a finálé, a házigazda németeket kiejtő Szerbia ellen.

Szerbia - Magyarország 6:2 (3982-3861)

Magyarország: Kakuk 678, Boanta (Fehér Z.) 615, Zapletán 629, Karsai 653, Kovács G. 614, Kiss N. 672.

A szerbek az első pillanattól irányították a mérkőzést, és az első két pár során 40 fás előnyre tettek szert. A magyarok a folytatásban sem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz: igaz, hogy Kakuk után Karsai a második párban megszerezte a csapat második egyéni pontját, az összesített fa hátrány azonban 85 fára nőtt, ami nem ígért sok jót a hajrára. Ennek során a mieink már nem tudtak egyéni pontot sem szerezni - Kiss Norbert hiába produkálta a meccs egyik legjobb magyar teljesítményét, hiszen vele szemben a mezőny legjobbja, Vilmos Zavarko (692) állt.

A magyar férfi válogatott (és benne a ZTK-FMVas részéről még a most nem játszó Farkas Sándor is) ettől függetlenül nem lehet elkeseredve, hiszen világbajnoki ezüstérmet nyert. A női csapat (melyet szintén Fehér László irányított, a ZTE-ZÁÉV-ből pedig Airizer Emese és Hegedüs Anita is tagja volt keretének) a pénteki negyeddöntőben zárta a küzdelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!