Sport

2016.09.28. 14:45

Ezúttal csak a Hévíz nyert - Az NB II-ben a Keszthely és az Izzó idegenben szenvedett vereséget

Körkép - Ellentétben a nyitófordulóval, amikor mindhárom NB II-es zalai kézilabdacsapat nyert, a második körben már csak a Hévíz női együttese tudott győzni.

Góth Imre

Nők, Délnyugati-csoport:

TFSE-Hévíz 22-32 (11-15)

Budapest, 100 néző. Jv.: Szarka, Tor.

Hévíz: Molnár - Czigány 5, Gácser 10, Berecz 4, Holczbauer 1, Fehér 1, Novikova 3. Csere: Fonyódi (kapus), Burghardt 3, Kovarszki 5, Papp. Edző: Baranyai Norbert.

Esélyeshez méltón kezdett a Hévíz és pillanatok alatt 5-1-re, majd 14-9-re elhúzott, később két büntetőt és néhány ziccert is hibáztak a vendégek, de az első félidőben végig megnyugtató előnyben voltak. Fordulás után 20-18-nál volt a legszorosabb az állás, de azután 6-0-át értek el a zöld-fehérek. Ilyen különbséggel is megérdemelt a hévíziek győzelme, akiknél Gácser Klaudia egészen kimagasló teljesítményt nyújtott.

Jók: Gácser (a mezőny legjobbja), Czigány, Berecz.

Czigány Nóra a Hévíz SK egyik legjobbja volt a TFSE ellen Fotó: archív/Pezzetta

Férfiak, Északnyugati-csoport:

Szentgotthárdi KK-Keszthely GDSE 35-32 (17-16)

Szentgotthárd, 100 néző. Jv.: Fábián, Vandróczki.

KGDSE: Szemerédi - Baranyai Zs. 8, Kovarszki 7, Bálványkövi 6, Mayer 3, Kretz 3, Kiss G. 3. Csere: Pádár Ma. (kapus), Hegyi, Szombathelyi 1, Virág 1, Szente. Edző: Illés Csaba.

Jól kezdett a Keszthely, szép támadásit eredményesen fejezte be és az 5. percben 4-1-re vezetett. Felébredtek a házigazdák, főleg a védelmük javult és előbb kiegyenlített lett a mérkőzés, majd negyedóránál 9-9-el az állás is egyenlő lett. Előbb a hazaiak dobtak zsinórban öt gólt, majd ugyanígy tettek a keszthelyiek is. A félidő utolsó perceiben a Szentgotthárd kétszer bizonyult eredményesnek és előnnyel térhetett pihenni. Fordulás után továbbra is a támadójáték kapta a nagyobb hangsúlyt, füzérszerűen születtek a gólok. A Keszthely előbb négygólos előnyre tett szert, majd a váltakozó eredményesség után születő hat vendéggóllal úgy tűnt, megvan a zalaiak újabb győzelme. Itt azonban hirtelen rövidzárlat lépett fel a KGDSE-ben, és az utolsó öt percben kapott nyolc góllal elment a mérkőzés.

Jók: A teljes keszthelyi csapat.

Férfiak, Délnyugati-csoport:

Hőgyészi SC-Nagykanizsai Izzó SE 27-21 (16-8)

Tamási, 100 néző. Jv.: Kiss Z., Papp T.

Izzó: Dencs Balázs - Gilitsch 2, Metzger 1, Vadász M. 8, Tompek, Kiss G. 4, Pesti P. Csere: Szabó B., Babati 3, Füle, Márton R. 3, Szakály, Bátor. Edző: Takács Balázs.

A találkozó elején jöttek a kanizsai gólok, majd fokozatosan változott a mérkőzés menete. A második félidőben ismét türelmesebben, összeszedettebben kezdte a játékrészt az Izzó, fel is jött három gólra. Emellett idővel azonban több kiállítást is elszenvedtek a vendégek, s hiába próbáltak csapatként egységesen kézilabdázni az izzósok, a hazaiak végül biztosan nyerték a találkozót.

Jók: Vadász M., Babati.

KESZTHELYENNŐI RANGADÓ

A Hévíz női csapata szombaton 15 órától rangadót játszik a Tamási ellen. A mérkőzést a keszthelyi Csokonai Sportcsarnokban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!